Официалната оферта от Сакраменто Кингс към Александър Везенков вече е

...
Официалната оферта от Сакраменто Кингс към Александър Везенков вече е
Коментари Харесай

Везенков е получил официална оферта от Сакраменто

Официалната оферта от Сакраменто Кингс към Александър Везенков към този момент е показана. Това заяви профилираното издание eurohoops.net.

Предложението от отбора от към българския национал включва годишна заплата от 7.7 милиона $. Окончателното решение на Везенков дали да се насочи към НБА или да остане в Олимпиакос се чака в идващите часове.

27-годишният българин стартира кариерата си в страната, в която е роден – Кипър, преди да се реалокира в Гърция и да заиграе за Арис. През 2015 година Александър Везенков подписва контракт с Барселона, един от най-успешните баскетболни тимове на Стария континент.

Избран е под номер 57 в драфта на НБА през 2017-а от тима на Бруклин Нетс. Те преотстъпиха правата на Везенков на Кливланд през 2021-а, а преди година те бяха добити от Сакраменто.

Българинът е в Олимпиакос от 2018 година и е основна фигура в отбора. С Олимпиакос на два пъти взе участие във Финалната четворка на Евролигата, а през предишния сезон завоюва няколко самостоятелни награди, ставайки първият българин, който печели премията за Най-полезен състезател в най-престижния европейски клубен баскетболен шампионат за мъже.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР