Официалната кампания за напускане на ЕС във Великобритания - Vote

...
Официалната кампания за напускане на ЕС във Великобритания - Vote
Коментари Харесай

Британската ЦИК: Кампанията за Брекзит е нарушила закона

Официалната акция за овакантяване на Европейски Съюз във Англия - Vote Leave - е нарушила изборното право, отсъди през днешния ден английската изборна комисия, заяви TechCrunch.

Vote Leave са изхарчили съвсем половин милион паунда повече от допустимото, най-вече под формата на реклами във Фейсбук, откри 9-месечното следствие.

Това е станало посредством прекачване на пари на канадска компания за данни AggregateIQ посредством необявена взаимна работа с друга акция за " Брекзит " - BeLeave.

Подобно на България с изключение на главната осведомителна акция инициативни комитети имат право да вършат спомагателни акции с по-малък бюджет за референдумите. BeLeave изхарчва над 675 000 английски лири посредством AggregateIQ по общ проект с Vote Leave, който обаче не е бил разгласен обществено, както изисква законът. Според изчисленията на английската ЦИК това значи, че главната акция е изхарчила 7 449 079 паунда при предел 7 милиона.

Референдумът през юни 2016 година във Англия бе извоюван от акцията за овакантяване на Европейски Съюз с 52:48%. Досега обаче още текат договарянията за това тъкмо по какъв начин да стане комплексното политическо разделяне в Европа. Кампанията за овакантяване на Съюза бе подложена на критика неведнъж за великодушна приложимост на подправени изказвания и статистики, плашене на гласоподавателя и за липса на проект по какъв начин ще се реализира действителното обособяване. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР