Официалната информация от печатницата на БНБ е, че ако ще

...
Официалната информация от печатницата на БНБ е, че ако ще
Коментари Харесай

Славов от ДБ: Очакваме ветото върху Изборния кодекс да влезе в зала и да бъде преодоляно

Официалната информация от печатницата на Българска народна банка е, че в случай че ще има избори през март, е невероятно да се създаде предпазена хартия, тъй че да дава отговор на условията на Изборния кодекс.

Това сподели в изявление за БНР депутатът от Атанас Славов, който е и учител по конституционно право. Според него това ще навреди на изборния развой.

" Ще бъде доставена хартия, която не дава отговор за всички законови условия . Това ще хвърли в допълнение подозрения върху изборния развой. "

" Това ще е следващият път, в който Народното събрание приема закони, за които  авансово е ясно, че не може да се изпълнят заложените условия ", посочи той в предаването " Преди всички ".

Ако бъде преодоляно ветото да президента върху Изборния кодекс, допустима стъпка е да се сезира Конституционния съд , счита депутатът от Демократична България. По думите му обаче даже бързо да се пристъпи към това,  възможностите Конституционен съд да се произнесе до март, в случай че тогава има избори, не е висок .

" Очакваме ветото да влезе в зала. Не бих се учудил още през днешния ден като изключителна точка. Но съм уверен, че  болшинството, което е образувано по тази тематика, още преди празниците ще го вкара в зала  и ще бъде преодоляно ", означи Атанас Славов.

Той изрази надежда  към акад. Денков   " да се образува група от политически сили ", които да слагат на дневен ред нужните промени.

Все още  съответни сфери, съответни ресори на бъдещи министри не са обсъждани , посочи депутатът от Демократична България.

" Демократична България има специалисти задоволително, и потвърдени политици. Различни ресори могат да се разискват. "

Славов заявява, че ще създадат всичко допустимо да има кабинет, " който да прави дълбоки промени ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР