Официална церемония по посрещането на българския контингент в небойната операция

...
Официална церемония по посрещането на българския контингент в небойната операция
Коментари Харесай

Успешно приключи българското участие в небойната операция на НАТО по подпомагане евакуацията на афганистански граждани “ALLIED SOLACE” в Косово

Официална гала по посрещането на българския контингент в небойната интервенция на НАТО по подкрепяне евакуацията на афганистански жители “ALLIED SOLACE ” в Република Косово се организира през днешния ден, 24 февруари.

„ Мисията, която изпълнявахте, беше извънредно сполучлива. Такива са отзивите и от вашия народен пълководец и от командването на задачата “. Това сподели бригаден военачалник Васил Лазаров, заместник-командир на Съвместното командване на силите, в словото си при посрещането на участниците в небойната интервенция на НАТО. По думите му – тя е от изключително значение, защото посредством нея за първи път беше задействано българско присъединяване в Усилените сили за отговор на НАТО. „ Вие доказахте, че сте чудесно готови и работите добре в интернационална и съюзническа среда на доста високо равнище “, уточни още той и добави: „ Радваме се, че се завръщате с действен и военен опит, който ще бъде от изгода и за Служба „ Военна полиция “ и за българските въоръжени сили “.

Директорът на Служба „ Военна полиция “ бригаден военачалник Ивайло Сотиров от своя страна също поздрави българските военнослужещи за сполучливо приключената интервенция в Косово по подкрепяне евакуацията на афганистански жители. „ Горд съм с военните служители на реда, които почтено извършиха своята задача “, акцентира той. „ Искам да изкажа благодарността на управлението на Служба „ Военна полиция “ и на управлението на Регионалната работа „ Военна полиция “ в София за вашата подготовка и старания и най-много – за представянето на българските въоръжени сили “, сподели още бригаден военачалник Ивайло Сотиров.

За българския контингент главната част на задачата в Косово приключи на 21 февруари като продължи общо 174 дни. Командир на взвода от Военна полиция е старши лейтенант Ясен Гърков, а народен пълководец на задачата – подполковник Калин Стаменов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР