Официална церемония по поемане на ролята на Рамкова държава от

...
Официална церемония по поемане на ролята на Рамкова държава от
Коментари Харесай

България днес официално приема италианската бойна група на НАТО у нас

Официална гала по вдишване на ролята на Рамкова страна от Италия за бойната група на територията на нашата страна ще се състои през днешния ден в региона на образователния полигон „ Ново село “, оповестиха от Министерството на защитата.

Президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще посети полигона, където ще взе участие в формалната гала, оповестиха от прессекретариата на президента. Президентът Радев ще бъде посрещнат с почетен строй и ще одобри рапорта на командващия церемонията. На образователния полигон „ Ново село “ преди този момент денем Румен Радев ще има среща с висшия съюзен командващ за Европа военачалник Кристофър Каволи.

На събитието на полигона „ Ново село “ ще участват също служебният министър на защитата Димитър Стоянов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, както и министърът на защитата и началникът на защитата на Италианската република Лоренцо Гуерини и адмирал Джузепе Каво Драгоне.

В рамките на церемонията ще бъдат наградени военнослужещи от българска и италианска страна с принос към построяването на бойната група. Ще бъдат показани въоръжение и техника на бойната група.

Бойната група се образува на територията на България според решения на Министерския съвет от 2 март и от 20 май т. година за принос в усилването на отбранителния капацитет на НАТО за отбрана на териториалната целокупност на страните членки. За сформирането ѝ бе обявено от тогавашния министър-председател Кирил Петков, след срещата му с италиански министър председател Марио Драги. Тогава Петков уточни, че бойната група ще бъде от 800 души.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР