Официална град бира на Стария Пловдив ще бъде представена на

...
Официална град бира на Стария Пловдив ще бъде представена на
Коментари Харесай

Пловдив ще има официална бира

Официална град бира на Стария Пловдив ще бъде показана на пловдивчани и гостите на града. Тя ще е с добра пяна, мощен хмелов мирис и още нещо. Това заяви на специфична конференция, зам.-кмет " Култура, археология, туризъм ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

" Идеята е това да бъде бирата на Стария град и точно тя да бъде още една причина резерватът да бъде едно привлекателно място за пловдивчани и туристите на града “, сподели Панов.

Бирата ще бъде част от едно комбинирано събитие, на което туристите ще могат да посетят културно-исторически обекти в Стария град и да опитат усетът на обичайна и автентична храна за района.

Следващата седмица в Пловдив започва взаимен план на община Пловдив и " Каменица “ АД за основаване на формалната бира на най-стария жив град в Европа. " Искаме да създадем бира, която ще се предлага само и единствено в Старинен Пловдив. На първо време ще бъде единствено наливна и ще се предлага единствено в заведенията и хотелите на резервата ", сподели Панов.

" Елате и посетете " Гурмето под тепето " на Сдружение " Филибелийски майсторлъци “, прикани Панов. Най-новият фестивал в Пловдив ще се организира от 16 до 18 септември на ул. " Съборна “ и площада пред Туристическия информативен център на ул. " Д-р Стоян Чомаков “ в Стария град. Събитието се финансира от годишната стратегия за развиване на туризма на Община Пловдив за 2022 година " На него ще можете да опитате вкусна храна и да дегустирате за първи път новата бира на Пловдив “, сподели зам.- кметът.

Вече са обсъждани няколко имена на новата бира. Най-вероятно името й ще бъде " Трите хълма ". Това е мястото, откъдето е почнал животът в Пловдив и в този смисъл марката ще има отношение към Стария град.

Предстои подписването на съглашение на Община Пловдив с " Каменица “ за новата бира и всички се надяват в идващите години тя да стане най-любимата бира на жителите и туристите.

Владан Матич, изпълнителен шеф на " Каменица “ АД, сподели, че " Каменица " е най-старата бира на България, а Пловдив – най-старият жив град в Европа. Ето за какво връзката сред тях е логична – история и обичаи. " За нас е чест през днешния ден да вадим бирата на Стария град там, където преди 141 години се вади първата бира в България “, сподели Матич.

" Бирата фактически е акцент, само че ние ще предложим и още удоволствия за туристите в Стария град по време на най-новия фестивал ", сподели уредникът Костадин Шанков от Сдружение " Филибелийски майсторлъци “. Ще бъдат предлагани още стрийт фут и бира, палачинки с домашна лимонада с усет на пловдивски смокини. Френската пекарна на Пловдив ще подготвя  типично пловдивски ястия, ще се оферират още  типични обичайни луканки и сирена, с мирис на трюфел и още доста вкусотии. Ще бъде нещо в действителност вкусно и нещо, което ще ви накара да се върнете още веднъж в Пловдив и да опитате идната ни концепция ", уточни Шанков.

Гледайте повече във видеото!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР