Официален представител на властите в Тексас добави британската банка Ейч

...
Официален представител на властите в Тексас добави британската банка Ейч
Коментари Харесай

Санкционират британската банка Ейч Ес Би Си поради "зелените" й политики

Официален представител на управляващите в Тексас добави английската банка Ейч Ес Би Си (HSBC) към лист с компании, които подлежат на наказания, защото, съгласно ръководещите в американския щат, са прекомерно фокусирани върху ограничения, ориентирани към прехода към възобновими енергийни източници, съобщи Ройтерс.

Това решение може да докара до възбрана за организациите към районното държавно управление на щата Тексас да влагат пари в една от най-големите европейски банки, отбелязва организацията.

Властите в американските щати, които са под контрола на Републиканската партия на Съединени американски щати, настояват, че фирмите, които са приели " зеления " преход като част от своята корпоративната просвета, дават приоритет на политиките в региона на околната среда и обществената сфера за сметка на финансовите отговорности към своите акционери.

През декември финансовите управляващи в щата Флорида, който също е под контрола на републиканците, оповестиха, че ще изтеглят 2 милиарда $ от активите си, ръководени от американския капиталов фонд " БлекРок " (BlackRock). Това известие идва на фона на сериозното отношение на щатските управляващи във Флорида към политиките на " БлекРок ", ориентирани към реализиране на задачите за стабилно развиване, отбелязва Ройтерс.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР