Официален представител на Кремъл обяви, че Русия не се е

...
Официален представител на Кремъл обяви, че Русия не се е
Коментари Харесай

Кремъл: Вратата за преговори с Украйна и край на войната е отворена



Официален представител на Кремъл разгласи, че Русия не се е отказала от договаряния с Украйна, които да разрешат сегашния спор.

От Кремъл подчертаха, че към момента има благоприятни условия за разговор.

„ Нито президентът на Русия Владимир Путин, нито министърът на външните работи Сергей Лавров в никакъв случай не са говорили за затваряне на тези порти, има благоприятни условия за разговор сред Москва и Киев “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред РИА Новости.

По-рано в изявление за РИА Новости и RT Лавров съобщи, че в актуалната обстановка мирните договаряния сред Русия и Украйна нямат смисъл.

Той напомни, че още първите кръгове от мирните договаряния напролет, които се организираха в Беларус, " тъкмо демонстрираха неналичието на предпочитание от украинската страна да разисква каквото и да било съществено ".

Руският президент Путин разгласи по време на визитата си в Техеран, че украинските управляващи са отказали да изпълнят договореностите, макар че те са на практика реализирани и че крайният резултат от договарянията зависи от желанието на договарящите страни да изпълнят постигнатите договорености.

Според него " управляващите в Киев нямат такова предпочитание ", предава РИА Новости.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР