Офицери от Българската армия, които обичат страната си и които

...
Офицери от Българската армия, които обичат страната си и които
Коментари Харесай

Да помогнем на Украйна, като ѝ пратим Тагарев и Шаламанов

Офицери от Българската войска, които обичат страната си и които са се клели да ѝ служат, обезпокоени от сериозното равнище на вълната от „ експертност “ във връзка с опциите за даване на военно-техническа помощ, в това число въоръжение и техника, на Украйна, която извънредно мощно се политизира от избрани среди през последните дни, имат следния апел:

Страната ни да даде на Украйна най-мощното и свидно свое оръжие, а точно своите най-големи „ специалисти “ по защита и военно дело проф. Тодор Тагарев и доцент Велизар Шаламанов, които неуморно непрекъснато се появяват по всички вероятни и невъзможни средства за всеобщо информиране, прокарвайки желанието не на народонаселението, а на една страна, която в случай че да е отвън Европа, има обичайна си процедура да се намесва в делата на Стария континент и на всички места другаде в гонене на своите геостратегически ползи.

Заедно с въпросното мощно национално оръжие, в допълнение можем да предоставим и другите техни пажове,

- като ген. Съби Събев, който преди седмица остана без глас по телевизионните студия да повтаря едно и също,

- като военния „ специалист “ Илия Налбантов, който се задъхваше от необуздана завист в посока историческите обичаи на русофилщина на „ елементарния и некултурен “ българин, и сие клакьори, най-вече от наричащата се „ демократична “ оскъдна част от Народното събрание, Атлантическия клуб в България и Съюза на офицерите от запаса „ Атлантик “.

Така ще се реализира синергитичната изгода от една страна да подпомогнем братския украински народ с по този начин нужната им високо квалифицирана военно-техническа експертиза на Тагарев и Шаламанов и по този начин да осъществим интернационалния си дълг, а въпреки това да облекчим обществото от тоталния медиен тероризъм на двамата и групата към тях, като по този начин дадем късмет на същинската експертиза.

Относно експертизата: призоваваме тя да е там, където е нейното място – в Министерството на защитата, както е по закон и по реда на професионалната процедура и добит профилиран опит, както и в тези, които са нейни действителни носители, на съображение характерен опит и съответен стаж.

В тази връзка няколко обстоятелството за екпертизите на двамата „ спецове “:



Велизар Шаламанов е защитил докторска дисертация през 1990 година в Киев, Съюз на съветските социалистически републики, в професионално направление 5.3. Комуникационна и компютърна техника и е доцент в професионално направление 5.2. Електротехника, електроника и автоматика в Институт по осведомителни и информационни технологии – Българска академия на науките.



Проф. Тодор Тагарев е лекар (защитил през 1989 година в Москва, СССР) и професор също в професионално направление 5.2. Електротехника, електроника и автоматика, на същия институт в Българска академия на науките.

Това, че са били служебни министри на защитата, освен това не определени, а посочени от Росен Плевнелиев, прави ли ги специалисти в региона на защитата и военните науки? А в региона на електротехниката, електрониката и автоматиката какви са? За „ специалиста “ Налбантов пък е знайно, че е специалист с дълъг стаж по отбранително-мобилизационна подготовка (ОМП) на популацията. Това дава ли му съображение да се показва за специалист по национална сигурност, включително по защита?

Народът е споделил: „ който за каквото е учил “, също така: „ всяка жаба да си знае гьола “. Но и знаем, че в България всеки схваща от футбол, по едно време от Ковид, а в този момент от ракети и самолети… Чест прави на о.з. ген. Запрянов, който стоешком в студиото против въпросния Налбантов, отхвърли да отговоря на политически въпроси, контрирайки, че е единствено „ боен специалист “.

Служителите на Министерството на защитата застават зад новия министър Драгомир Заков, който показва доверието си в своите специалисти и към спазването на нормативния ред регламентиращ реда за взимане на решения в региона на защитата.

Единственото благопожелание към него е по-бързо да се еманципира от наложеното му обграждане на Тагарев и Шаламанов, и всички псевдо специалисти, които се пробват да прокарват своето мнение, което не е в посоката на националните ползи.

Експертът по национална сигурност Стоян Тодоров особено за Lupa.bg
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР