Офицерът на ЦРУ, наблюдавал операцията за убийството на командващия елитните

...
Офицерът на ЦРУ, наблюдавал операцията за убийството на командващия елитните
Коментари Харесай

Иран уби офицер на ЦРУ. Журналист го възкреси

Офицерът на Централно разузнавателно управление на САЩ, следил интервенцията за убийството на командващия елитните ирански Бригади Ал Кудс военачалник Касем Солеймани, Майкъл Д'Андреа е умрял във вчерашната авиационна злополука в Афганистан.

Според основаната в Техеран осведомителна организация Мехр високопоставеният чиновник на американската разследваща централа е пътувал в самолета на въоръжените сили на Съединени американски щати, паднал в понеделник в централната провинция Газни. Талибаните, контролиращи тази част на азиатската страна, са декларирали, че техни бойци са свалили летателния уред и че на борда е имало чиновници на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Талибаните се похвалиха с нов свален аероплан, този път на Съединени американски щати

От командването на американските военни в Афганистан са били безапелационни, че екстремистите са нямали нищо общо с злополуката, заяви лента.ру. Като съществена версия за случая Съединени американски щати са показали механически проблем.

Според журналиста от американското издание "Глобал пост " Бабак Тагуей публикуваната от медията в Ислямската република вест за гибелта на Д'Андреа е била подправена. "Служителят на Централно разузнавателно управление на САЩ не е бил на борда на самолета ", е написал сътрудникът на медията в профила си в Twitter.

Да напомним, военачалник Касем Солеймани е бил погубен при ракетен удар по летището на Багдад на 3 януари 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР