Офисът на главния прокурор на Ню Йорк има доказателства, че

...
Офисът на главния прокурор на Ню Йорк има доказателства, че
Коментари Харесай

Компанията на Тръмп е подвеждала банки и данъчни

Офисът на основния прокурор на Ню Йорк има доказателства, че компанията на Доналд Тръмп е употребила " лъжливи или подвеждащи " оценки на активи, с цел да получи заеми и данъчни облекчения. Това съобщи " Гардиън ".

Късно във вторник бе обявено, че щатските управляващи към момента не са решили дали да заведат гражданско дело по отношение на изказванията, но Тръмп и двете му най-големи деца би трябвало да бъдат разпитани.

Бившият президент на Съединени американски щати и неговите юристи настояват, че разследването е политически стимулирано.

В правосъдните документи офисът на основния прокурор Летиша Джеймс дава най-подробен доклад за следствието си по изказванията, че компанията на Тръмп неведнъж е представяла неверни данни за цената на активите си, с цел да получи преференциални условия по заеми или да понижи данъчната си тежест.

Използвайки финансови доклади от 2004 година до 2020 година, подадени от счетоводната компания на Тръмп - Mazars, екипът на основния прокурор е открил, че Trump Organization е завишила цената на даренията на земя в Ню Йорк и Калифорния в документите, подадени до данъчната работа, с цел да оправдае данъчни облекчения в размер на няколко милиона $.

Миналия месец Тръмп подаде иск против Джеймс във федерален съд, за да постави завършек на следствието. В желае юристите му настояват, че основният прокурор, която е демократ, е нарушила конституционните права на републиканеца в  " фино завоалиран опит да злепостави обществено Тръмп и неговите сътрудници ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР