Офисът на Европейската прокуратура в София внесе обвинителен акт срещу

...
Офисът на Европейската прокуратура в София внесе обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Европрокуратурата погна трима души за измама със субсидии

Офисът на Европейската прокуратура в София внесе обвинителен акт против трима души за машинация със дотации, оповестява БиТиВи.

Обвиняемите показали погрешна информация, с цел да получат дотация от 196 000 евро (близо 384 014 лева.) за закупуване на автоматизирани индустриални линии, по план за произвеждане на пластмасови произведения, съфинансиран от Европейския съюз. Проектът бил финансиран на 85% от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони (ЕЗФРСР) и 15% от националния бюджет на България.

За да отговори на изискванията за приемане на средства, бенефициентът трябвало да показа три предложения за закупуване на оборудването от разнообразни компании. Установено е, че едната от офертите е фалшифицирана, благодарение на съизвършител, работещ за компанията, която видимо е подала офертата. Управителите на тази компания не са били осведомени и не са дали единодушие за представянето на офертата.

Фалшивата оферта е била предоставена на Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) за да се сътвори усещане, че са получени нужните три предложения . Измамниците обаче по този начин и не получили пари, заради открити нередности. Подаденият сигнал е дал съображение на Европейската прокуратура да стартира следствие.

Ако бъдат приети за отговорни, обвинените могат да получат присъди от една до шест години отнемане от независимост, както и санкции сред 1 000 и 5 100 евро.

Европейската прокуратура, която е самостоятелен орган на Европейски Съюз, е натоварена със задачата да проверява и преследва закононарушения против финансовите ползи на Европейския съюз.
 Европрокуратурата упрекна Иван Портних за машинация за над 3 млн. евро
Европрокуратурата упрекна Иван Портних за машинация за над 3 млн. евро

Той е упрекнат дружно с още трима
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР