Офертите за най-скъпия до момента железопътен участък в България -

...
Офертите за най-скъпия до момента железопътен участък в България -
Коментари Харесай

Отварят офертите за най-скъпия жп търг у нас

Офертите за най-скъпия досега железопътен сектор в България - сред Елин Пелин и Костенец, ще бъдат отворени в 10 часа днес в постройката на Национална компания “Железопътна инфраструктура ”, оповестиха от предприятието.

Търгът, финансиран от Оперативна стратегия “Транспорт и инфраструктура ” с 1,024 милиарда лева, бе разгласен още при започване на 2017 година, само че процедурата се забави поради серия от обжалвания. Едното от тях бе от компания с 0 лв. доходи и никаква активност, която претендираше, че поръчката е неизпълнима, защото в никакъв случай у нас не е бил строен жп тунел, по-дълъг от 5 км, а в тази ситуация се разпорежда тунел с дължина 6,7 км.

По-късно Комисия за защита на конкуренцията отхвърли жалбата, само че решението ѝ бе обжалвано и окончателното отменяне от съда стана неотдавна.

Проект “Модернизация на железопътен сектор Елин Пелин – Костенец ” е разграничен на три обособени позиции. Участъкът е с обща дължина 51 км, а плановата скорост на трасето е до 160 км/ч. В рамките на плана ще бъдат построени над 20 км тунели и 23 мостове и виадукти, с обща дължина към 3 км. Предвижда се още да бъдат осъвременени 5 жп гари, както и отстранени всички пресичания на едно равнище сред жп превоза, автомобилното придвижване и пасажерите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР