Офертата си заслужава: всеки, който иска да живее на село

...
Офертата си заслужава: всеки, който иска да живее на село
Коментари Харесай

Търсят се кандидати за Сардиния: 15 хиляди евро, ако се заселите на острова


Офертата си заслужава: всеки, който желае да живее на село на италианския средиземноморски остров Сардиния, ще получи безплатна помощ до 15 хиляди евро. На какви условия би трябвало да дават отговор претендентите?

Сардиния, заливът Порто Сан Паоло

Търсят се поданици за Сардиния! Включително с финансови тласъци управляващите се пробват да привлекат искащи да се заселят на слънчевия остров.

15 хиляди евро в джоба

Всеки, който одобри офертата, ще бъде заплатен с 15 хиляди евро под формата на безплатна финансова помощ от локалното държавно управление. И още една екстра:  тази сума не би трябвало да бъде връщана при никакви условия.
Редакцията предлага
С новата мярка управляващите афишират война на обезлюдяването на острова и в същото време се надяват да дадат мощен стопански подтик за развиване на селските региони там. 

е вторият максимален средиземноморски остров с километрични девствени плажове, голям брой слънчеви дни през годината и живописни градове с богат културен плакат. Накратко: надали човек може да си показа по-добро място за живеене. 

Ето по какъв начин го разказва да вземем за пример Инга Грьомингер от „ Берлинер цайтунг ", която е почивала на острова:

„ Защо му е на човек да лети до Малдивите или, откакто единствено на два часа път със аероплан се стига до същото тюркоазено, чисто море, с температура на морската вода от 29 градуса по Целзий, и което е още по-хубаво: без големи морски животни. Не ми трябват никакви акули, скатове или великански морски костенурки – дребните сладки рибки са ми изцяло задоволителни. "

Финансирането е обезпечено

Парите, които ще бъдат отпускани на заселниците, би трябвало да се употребяват по предопределение: за покупка и ремонт на къща, а второто изискване е тя да се намира в община с по-малко от три хиляди поданици. Освен това тези 15 хиляди евро, които ще се отпускат, са оптималната сума на помощта – по предписание тя не може да надвишава 50 % от цената на парцела или на ремонта.

За плана са заделени 45 милиона евро, които ще стигнат за най-малко 3 хиляди семейства, които могат да се възползват от великодушното предложение. Както оповестява сайтът TheMayor.eu, заселниците би трябвало най-късно до 18 месеца след идването си на острова да се записват адресно там, с цел да могат да аплайват за безвъзмездната помощ.

Освен тази стратегия за заселване съществуват и други планове за саниране на запуснати парцели. Един от тях е, който набира скорост също и на остров Сардиния.

Изгледайте и това видео:
Мечтата на двама запалянковци: Сардиния да стане швейцарски кантон
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР