Офертата на Илон Мъск за придобиване на Twitter за 44

...
Офертата на Илон Мъск за придобиване на Twitter за 44
Коментари Харесай

Сделката за Twitter под риск да бъде преоценена надолу

Офертата на Илон Мъск за придобиване на Twitter за 44 милиарда $ може да бъде преоценена надолу. Това се споделя в отчет на капиталовата изследователска компания Hindenburg Research, представен от Ройтерс

Според компанията, фокусирана върху късите продажби, офертата може да бъде преоценена, в случай че най-богатият човек на планетата се откаже от договорката.

„ В този случай Мъск държи всички карти. Ако офертата му за обществената мрежа изчезне на следващия ден, личният капитал на Twitter може да се срине с 50% спрямо актуалните равнища. Това значи, че има огромен риск договорката да бъде преоценена “, показват от Hindenburg Research.

Акциите на обществената мрежа поевтиняха с 4% при последната комерсиална сесия на фона на по-широките разпродажби на пазара. Те доближиха равнище от 47,76 $, което е най-ниското, откогато Мъск насочи офертата от 54,20 $ за акция през април.

От Hindenburg обявиха, че договорката е минала през редица етапи, които може би са отслабили позицията на Twitter.

„ Ние поддържаме напъните на Мъск да направи Twitter частна компания и виждаме забележителна възможност договорката да бъде финализирана при по-ниска цена “, разяснява от капиталовата изследователска компания.

Според компанията Мъск може да се откаже от договорката и да заплати неустойката от 1 милиарда $, защото позицията му в договарянията е мощна.

Миналия месец бордът на шефовете на Twitter утвърди продажбата на обществената мрежа за 44 милиарда $ на Мъск, който получи над 7 млн. $ финансиране от високопоставени вложители, в това число съоснователя на Oracle Лари Елисън и Sequoia Capital.

Анджело Зино, анализатор в CFRA Research, сподели, че има огромна възможност договорката да завърши на посочената офертна цена, в случай че Мъск не промени мнението си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР