Офертата е в рамковия договор и тя е задължителна. Ако

...
Офертата е в рамковия договор и тя е задължителна. Ако
Коментари Харесай

Кирил Петков: Борисов трябва да се пенсионира, а България да е независима

Офертата е в рамковия контракт и тя е наложителна. Ако България изиска тези танкери, то те не могат да бъдат отказани. Цената беше 30 $ под пазарната сега в Европа. За 24 часа " Газпром " стопираха газоподаването, макар че имахме действителен контракт. За 24 часа ние уредихме танкерите с газ, те идват непосредствено от производител - най-голямата американска компания. Това съобщи някогашният министър председател в ефира на Нова телевизия.

" Ако цената на втечнения газ, доставян с кораби е под европейската цена, то газификацията и преноса не може да е повече от 10 евро. Ние договорихме с 20 евро под пазарната цена. Като се разгласи Кризисния щаб не се предложения никой от Булгаргаз и никой от американската компания не беше потърсен. Затова попитах какво прави този щаб в действителност. Голям риск е, в случай че не се заключи октомврийския и ноемврийския транспортен съд ", безапелационен е той.

" 4 пъти по-евтин ще е газът, когато Гръцката връзка влезе в употреба. Газ в тръбата към този момент има. Има акт 14, би трябвало ни акт 15 и акт 16. Цялото осъществяване по тръбата е приключено. Гърците са си предвижили хартията, на нас ни трябват актовете ", изясни още експремиерът.

Всеки ден " Булгаргаз " споделя на " Газпром ":  Имаме контракт, дайте ни газа. Всеки ден ние сме изрядни по този контракт. Ще се стигне до трибунал и ние ще го потвърдим това. Проблемът не е в заплащането с рубли, а в сигурността на доставки. Най-много ме е боязън, че в случай че разчитаме на " Газпром " и септември те решат и стопират, както го направиха в Германия, ще останем на студено. Не могат да пуснат една турбина втори месец. Тук не е въпрос на идеология, а имаме ли зимно време топла вода и парно. Както се видя " Газпром " прави каквото си желае с договорите, счита Петков.

Най-доброто нещо за България е да не е подвластна. Ако някой успее да изпълни Чирен, то това е доста добре. Но сигурността е по-важна от цената. Чирен не може да бъде запълнен от през днешния ден за през днешния ден. Цяла Европа се чуди какво да направи. Всички се опасяват за зимата. Имаме контрактувани 7 танкера,  мисля че се справихме повече от идеално, безапелационен е Петков.

Той съобщи, че той не е против президента, а въпросът е да се вършат верните неща за България. За мен е трагично да се откажем от втечнения газ и да платим в рубли. Има политики, които би трябвало да се продължат, отсече някогашният министър-председател.

Като слушах нелепостите, които се изсипаха и от Борисов и от други хора, Слава Богу, че нашето държавно управление беше там. Мисля, че доста добре се справихме с тази рецесия. Ако не бяхме ние инфлацията щеше да е доста по-голяма, дадени са 4 милиарда за енергоносители, вместо да бъдат откраднати от 8 души, сподели Петков.

Борисов би трябвало да се пенсионира. Той сега стопира освен България, само че стопира и ГЕРБ. ГЕРБ сега би трябвало да се реформира, само че това е друга тематика, съобщи.

На въпрос дали биха се коалирали с ГЕРБ, той съобщи, че те са влезнали в политиката с обещанието да се борят с корупцията. Трябва да създадем промяна в правосъдната система. Борисов знае, че при една работеща правосъдна система, то той ще би трябвало да върви в пандиза. ГЕРБ отпред с Борисов не може да реализира тези цели. Дори европейските водачи ми споделиха, че той би трябвало да се пенсионира и по тази причина не ни пускат в Шенген. Казаха ми, че всеки един политик би трябвало да знае по кое време да си върви, изясни.

Ако България излезе от Европейски Съюз и НАТО, то това значи да излезем от само нещо, което ни държи постоянни, безапелационен е Петков.

Що се отнася до Българска социалистическа партия и до настояването им за газ от Газпром е, че в случай че имам задоволително мощни причини, то те се вслушват. " Ако би трябвало да избират сред газова непоклатимост и Русия, то те ще изберат газовата непоклатимост ", уверен е експремиерът.

По думите му българският народ ще ги поддържа. " Не мога да бъда част от поредна коалиция, която да е ялова и куца ", безапелационен бе той и добави, че при вота на съмнение не са им стигнали 4-ма депутати.

Мисля, че хората видяха, че желаеме да им помогнем. Трябва да се фокусираме върху приходите на дребните обитаеми места, тъй като там инфлацията е жестока.

Ще създадем това, което е най-оптимално за явяването на избори - дали общи листи или независими. Това е въпрос на социология, безапелационен е още някогашният министър председател.

Попитан какви са връзките му с Лена Бориславова, той съобщи, че когато едни политици не крадат у нас се пробват да ги залеят с жълтина. Вместо да се фокусираме върху значимите неща, то обществото се концентрира върху това дали тя ме допира или не. Опитваме се да спрем парите и мафиотите хвърлят големи средства, с цел да ни залеят с жълтината. Много желая да прикани феновете: внимавайте кой и по какъв начин харчи парите ви, сподели той.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР