„Офертата е в рамките на рамковия договор, ако България поиска

...
„Офертата е в рамките на рамковия договор, ако България поиска
Коментари Харесай

Кирил Петков след почивка на морето: Всичко е наред, няма хаос и криза, не сме затворили вратата пред ДБ

„ Офертата е в границите на рамковия контракт, в случай че България изиска тези танкери предлагащата компания не може да ги откаже. Единственото нещо което не са създали е да подпишат газовите контракти, с цел да дадат късмет на идващото държавно управление да подпише “, съобщи Кирил Петков пред Нова телевизия. парламент

Според него, в случай че служебното държавно управление е подписало тези контракти, то природния газ е щял да бъде с 30 $ под европейския пазар. Хубавото било, че газа идвал непосредствено от най-голямата американска компания и щом той казвал, че може да се направи, значи може.

„ Когато от едната страна са задължени да продадат, а от другата не са задължени да купят, това е доста добра алтернатива. Ако цената на корабите е с 30 $ под европейската цена, преноса не може да е повече от 10 евро, без значение от кой взимаш словоте, т.е. ние договорихме с 20 евро по-ниска цена. Аз персонално бях сюрпризиран, че като се разгласи спешния щаб за нещо доста ужасно, те не поканиха „ Булгаргаз “ и американската компания-доставчик не бяха потърсени “, съобщи някогашният министър председател и посочи, че не може да твърди дали служебното държавно управление желае да върне „ Газпром “, само че било риск в случай че не се заключи „ октомврийския и ноемврийския транспортен съд “.

Петков съобщи, че в никакъв случай не е казвал, че доставяния американски газ ще бъде 4 пъти по-евтин, той имал поради, че в случай че гръцката връзка работи, то природния газ тогава ще е на ниска цена. „ От Гърция са си придвижили хартията, от наша страна акт 15 и акт 16, по тръбата газ към този момент има “, съобщи Кирил Петков.

За изказванията, че купуваме съветски газ, само че през медиатори, Петков реши да цитира Асен Василев, че контракта с „ Газпром “ не е спрян. „ Когато аз отидох да договарям не съм го правил с медиатори на „ Газпром “, а с най-голямата газова компания. Пазарите от които „ Булгаргаз “ продължи да купува да свободните пазари и видяхте, че газа не спря за никого “, съобщи още Петков и посочи, че какво идвало от гръцките снабдители той не може да знае и дали молекулата е съветска.

Най-големият боязън на Петков бил, че в случай че още веднъж се върнем към „ Газпром “ решат да спрат природния газ. „ Както видяхте с петрола не е въпрос на идеология, а въпросът е дали зимно време имаме топла вода или нямаме. Ако някой успее да контракти някакви количества да изпълни „ Чирен “ ще е отлично “, сподели още Петков и добави, че сигурността била по-важна от цената. „ Чирен “ пък не можел да се изпълни просто по този начин и там имало клапи, като постоянно можело още и повече, а в този момент съгласно него и всичко вървяло по график.

Запитан подари утвърждава митингите против президента, Петков съобщи, че бил сюрпризиран от първите дни на служебното държавно управление. Би протестирал, в случай че се откажем от американския газ. Четирите дни отмора на морето го били стимулирали, тъй като слушал „ нелепостите на Борисов “, само че макар рецесията държавното управление на Петков било там и инфлацията можела да бъде извънредно тежка. „ Много добре се справихме с тази рецесия “, регистрира се някогашният министър председател.

Румен Радев не бил техен политически конкурент, а водачът на ГЕРБ Бойко Борисов трябвало да се пенсионира от политиката. „ Борисов знае доста добре, че при една работеща правосъдна система той ще би трябвало да върви в пандиза “, сподели Петков и още веднъж заприказва за промени.

Петков бил видял, че 2 милиарда лв., които отишли при българските жители имало вкус да отидат при осем индивида. Дори европейските водачи споделили на Кирил Петков, че Борисов трябвало да се пенсионира и не пускали България в Шенген поради водачът на ГЕРБ. Петков обаче не пожела да каже кои са тези евролидери и посочи: „ един министър-председател на европейска страна “.

Българска социалистическа партия пък били „ флексабилни “ към Русия, само че не били спрели Петков и групировката му в политиките и не спирали държавното управление. Запитан дали няма несъгласие в думите му, тъй като Българска социалистическа партия непосредствено споделят, че желаят нов контракт с „ Газпром “, той счита че те просто желали газова сигурност.

„ Аз имам вяра, че българския народ видя, че ние не искахме да обогатим себе си и имам вяра, че в идващия праламент тези четири депутата ще бъдат на наша страна “, сподели още Петков и още веднъж дефинира водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов за троянски кон и някогашният министър председател не можел да бъде част от „ ялова коалиция “ и този път разчита, че ще има 121 депутата.

Според Петков пенсионерите били удовлетворени, компаниите имали рекордна облага и фокуса трябвало да бъде в инфлацията, която била по-голяма от нарастването на приходите.

В момента от Политическа партия правели премерване дали, в случай че се съберат с Демократична България ще имат повече „ самостоятелни депутата “ и сега го чакали, с цел да решат дали да се явят дружно в коалиция. При всички случаи обаче щели да ръководят дружно.

По отношение на Лена Бориславова, Петков съобщи, ч
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР