Оферта за американските изтребители F-16 още не е дадена, заяви

...
Оферта за американските изтребители F-16 още не е дадена, заяви
Коментари Харесай

Премиерът: Още нe е дошла офертата за американските изтребители F-16


Оферта за американските изтребители F-16 още не е дадена , съобщи министър председателят Кирил Петков пред медии. " Днес Конгресът е дал своя вот рамка, която дава на американското държавно управление да разпореди оферта, която откакто получим, ще оценим и ще решим каква е най-хубавата тактика въз основата на тази оферта ", добави Петков.

" Българското държавно управление ще направи добра и детайлна оценка на предложенията, ще види всички благоприятни условия, изгоди и спомагателни резултати преди взимането на решение ", увери той.

" Мисля, че последния път българското държавно управление е взело решението на крайник , което за мен не е верният метод ", разяснява още Кирил Петков.

България ще получи първата партида от осем изтребители F-16 през 2025 година Цената за втората партида към момента не е избрана . Това се споделя в позиция на американското посолство у нас до .

Оттам прецизират, че по закон цената не може да надвишава сумата, за която Министерството на защитата на Съединени американски щати уведомява Конгреса. Като обща процедура обаче американското министерство на защитата изисквало позволение за по-висока стойност, в сравнение с ще бъде фактически нужна, декларират от посолството.

Oт дипломатическата задача напомнят, че в понеделник К онгресът позволи 1,673 милиарда $ за втората партида за България , което ще бъде повече от задоволително за потребностите на страната ни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР