Офанзивният полузащитник на Челси Мейсън Маунт призна, че сам не

...
Офанзивният полузащитник на Челси Мейсън Маунт призна, че сам не
Коментари Харесай

Маунт: Не вярвах, че ще стартирам толкова силно в Челси

Офанзивният полузащитник на Челси Мейсън Маунт призна, че самичък не е очаквал толкоз бързо да стане интегрална част от титулярния състав на мениджъра Франк Лампард в дебютния си сезон в своя роден клуб.

20-годишният футболист със своите 4 турнирни гола е втори изпълнител на тим след различен младок Тами Ейбрахам (8 гола), а страхотната му форма е причина за футболист като Кристиан Пулишич – за който бяха платени 60 милиона паунда през януари – да се трансформира в твърда запаса.

Сезонът за лондончани не стартира по никакъв начин добре със звучна и в известна степен нелогична тежка загуба на „ Олд Трафорд” против Манчестър Юнайтед, но в този момент „ сините” имат 5 точки повече от „ алените дяволи” и се намират на 7 позиции по-високо от тях в класирането.

„ Връщаме се към оня мач против Манчестър Юнайтед и да загубим с 0:4 не беше добре, само че извлякохме доста позитиви от тази среща. Не мисля, че 4:0 беше верният резултат”, сподели Маунт.

„ Оставихме резултата зад тила си и в този момент се намираме на 5-о място. Просто би трябвало да продължим да работим дружно и нека взимаме трите точки във всеки мач. Играем добре и постигнахме огромен резултат (победата над Лил на открито – б.р.) в Шампионската лига. Това в действителност ни оказа помощ.”

„ При гостуванията всичко се развива добре. Има дребни неща, върху които можем да работим, като да вземем за пример допускането на гол против Саутхемптън, което направи резултата 2:1. Така мачът навлезе в сложен интервал, тъй че има неща които да работим, само че надалеч от вкъщи се представяме добре.”

„ Винаги би трябвало да имаш тази убеденост в себе си. Не имах вяра, че стартът ми ще бъде толкоз добър – да имам маркирани към този момент 4 гола. Затова съм разчувствуван, само че също по този начин и признателен на моите съотборници, които работят толкоз старателно. Можете да видите във всеки мач какво значи за нас да спечелим в името на мениджъра и на почитателите.”

„ Имаме мощен състав, а конкуренцията е сериозна, тъй че непрекъснато би трябвало да си във върхова форма и да работиш крепко всеки ден в тренировките, в случай че искаш да попаднеш измежду титулярите.”

„ Има доста млади момчета, с които играем от много време и в този момент вършим пробив в първия отбор. Радвам се доста за Тами (Ейбрахам – б.р.) и Фик (Фикайо Томори – б.р.), а също и Рос Баркли. Ние четиримата попаднахме в националния тим на Англия, а това е голямо достижение, по тази причина чакам с неспокойствие и интернационалната пауза”, приключи Маунт.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР