Офанзивният халф Усем Ауар, който е с франско-алжирски корени, обяви,

...
Офанзивният халф Усем Ауар, който е с франско-алжирски корени, обяви,
Коментари Харесай

Една от звездите на Лион избра да играе за Алжир

Офанзивният халф Усем Ауар, който е с франско-алжирски корени, разгласи, че ще играе в националния тим на Алжир, разгласи Агенция Франс Прес.

 Футболистът на Олимпик Лион имаше досега един мач за държавния отбор на Франция. Той направи това във видео, публикувано от Алжирската футболна федерация. 24-годишният състезател признава, че концепцията да играе за африканския отбор е " била в главата му от известно време ", и той е решил, откакто с него се е свързал президентът на алжирската федерация Джахид Зефизеф. 

" Има огромна част от мен, която се усеща французин, тъй като съм роден и израснах тук, само че и огромна алжирска част, защото моите корени са оттова. Както и метода, по който бях учтив у дома ", споделя Ауар в обръщението си. " Не желаех аз да бъде при започване на самодейността, тъй като зяха да разгласят за опортюнист, само че треньорът Джамел Белмади и президентът ми подадоха ръка и видях знак на ориста. Това е втори късмет за мен и считам да го сграбчи ", добави халфът. 

" Националният тим е доста за мен, за фамилията ми, за родителите ми, тъй че значи доста. Това е избор на сърцето ", добави той. Единственият мач на Усем Ауар за Франция е против Украйна през октомври 2020 година, на защото е другарска среща, той има право да смени спортната си народност.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР