Офанзивна шпионска дейност против Сърбия. С това властите в Белград

...
Офанзивна шпионска дейност против Сърбия. С това властите в Белград
Коментари Харесай

Сърбия обвини Македония в шпионска дейност

Офанзивна шпионска активност срещу Сърбия. С това управляващите в Белград обясниха изтеглянето на целия личен състав на сръбското посолство в Македония. Но по този начин и не разясниха какво тъкмо имат поради.

Президентът Александър Вучич даде да се разбере, че в шпионирането е намесена трета страна: "Нашите служби са открили задоволително доказателства за много интензивна разследваща активност против избрани органи и институции на Република Сърбия. Ще има евентуално някои промени в състава на посолството ни, с цел да защитим другарството сред сърбите и македонците. А в това време да разберем по какъв начин да действаме в по-различното ново обграждане, което не ни беше познато до преди няколко месеца ".

Вучич отхвърли под трета страна да е имал поради Русия, оповестява БНР.

Медиите в Скопие допуснаха, че реакцията на Белград е предизвикана от желанията на държавното управление на Зоран Заев да поддържа приемането на Косово в ЮНЕСКО. По този мотив от кабинета на Заев обявиха, че Македония ще се съобрази с позицията на множеството страни членки на Европейския съюз.

Сръбският вицепремиер Ивица Дачич отвърна, че в случай че това стане Белград също ще се съобрази с позицията на множеството еврочленки и към този момент няма да поддържа Македония в разногласието за името й.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР