Офанзивата на въоръжените сили на Украйна е най-голямата PR кампания

...
Офанзивата на въоръжените сили на Украйна е най-голямата PR кампания
Коментари Харесай

Настъплението на ВСУ в детайли - Казаков предаде думите на американците: Момчета, вие съвсем ли сте се побъркали?

Офанзивата на въоръжените сили на Украйна е най-голямата PR акция в света. Но това не отстранява същинската заплаха. Има най-малко две области, в които бандеровците могат да основат проблеми. Но, както акцентира Александър Казаков, консултант на първия началник на ДНР в ефира на Царград, даже американците към този момент с учудване споделят на Киев: „ Момчета, вие побъркахте ли се? “

Украинският президент Володимир Зеленски направи редица изказвания в изявленията за западни публицисти. Например, той сподели, че е невероятно да се каже сигурно дали Украйна ще успее да възвърне изцяло своя суверенитет след идното по този начин наречено контранастъпление. На уточняващ въпрос каква е главната задача в този момент, Зеленски отговори: спорът не би трябвало да бъде замразяван, „ тъй като на това разчита Руската федерация “. Но той към момента не може да каже, че суверенитетът на Украйна ще бъде изцяло възобновен незабавно по-късно контранастъпление, „ тъй като това е война “.

Според него Украйна се нуждае от повече време, с цел да стартира контранастъпление, защото военните към момента се нуждаят от обещаната западна помощ.

Психически сме готови от позиция на мотивацията на нашите военни, както и достатъчната бройка на нашите бригади. По отношение на оборудването, към момента не всичко е пристигнало. Това е моят отговор. Все още чакаме някои неща, които да засилят нашето контранастъпление. И най-важното, те ще защитят нашия народ. Очакваме бронирани машини, идват на партиди. Можем да напредваме с това, което имаме. И мисля, че можем да успеем, само че ще загубим доста хора. Мисля, че това е неприемливо, би трябвало да изчакаме. Имаме потребност от още малко време “, сподели Зеленски в ефира на BBC.

Въпреки това Мартин О`Донъл, представител на командването на американската войска в Европа и Африка, сподели по-рано, че Западът е дал към 600 типа оръжия за украинската контранастъпление и " това е повече, в сравнение с която и да е войска в света има ". Отбелязва се, че резултатът от потреблението на тези оръжия ще бъде забележим през идващите седмици и месеци.

Междувременно в Москва споделиха, че имаме още доста работа. Според представителя на Кремъл Дмитрий Песков специфичната военна интервенция е почнала като спор сред Русия и Украйна на фона на аспирациите на последната за участие в НАТО и систематичното преобразяване на украинска територия в " антируска ".

Но в този миг беше мъчно да си представим, че страните от НАТО, Съединени американски щати и европейските страни ще се намесят първо косвено, а по-късно непосредствено в този спор. Сега в действителност НАТО е участник в спора на страната на Украйна. Вие сами знаете за големите доставки на оръжия, муниции, финансови средства и така нататък И всякога приказваме за повишение равнището на техническите характерности на тези оръжия. Първо единствено ракети, а по-късно по-мощни ракети “, сподели Песков в изявление за канала ATV (Република Сръбска, част от Босна и Херцеговина).

Също по този начин стана известно, че Англия е доставила на украинските въоръжени сили ракети, които съгласно CNN могат да поразяват цели на разстояние до 300 км. Тоест до южния бряг на Крим и Кримския мост. На доктрина те могат да поразяват цели в Краснодарския край, както и цялата дълбочина на територията на Донбас, в това число Мариупол. На собствен ред създателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин съобщи, че Зеленски заблуждава всички, защото контранастъплението на Украйна е в разгара си. Според Пригожин по-късно бойците възнамеряват да нападат Брянска и Белгородска област и да се засилват в Запорожкото направление.

Контраофанзивата е в разгара си. На Артьомовско (Бахмутско) направление частите на Въоръжените сили на Украйна пробват да отсекат фланговете. И, за жалост, тук-там съумяват. Отиваме по-нататък до Артьомовск, с цел да го ударим. Както доста пъти съм казвал, проектът на ВСУ е в деяние: ние отиваме, удряме ги и те удрят нас. За въоръжените сили на Украйна е значимо в този момент да пробият Артьомовското направление. Следващите посоки ще бъдат Брянска и Белгородска област с изход на територията на Руската федерация и Запорожие “, разяснява обстановката Пригожин.

Водещият на " Първи съветски " Юрий Пронко разиска тематиката със съветника на първия началник на ДНР Александър Захарченко Александър Казаков в предаването " Царград. Главно ".

Въоръжените сили на Украйна може да се откажат от настъплението

Юрий Пронко: Г-н Зеленски споделя, че и той, и неговите бойци към момента следва да преживеят контранастъплението. А господин Пригожин споделя, че контранастъплението към този момент е в ход. И по-късно ще последва офанзива в Белгородска и Брянска област, както и в Запорожкото направление. Как ще коментирате?

Александър Казаков: Да караме подред. Наблюдатели, в това число и аз, повече от месец приказват за това, че украинската войска и киевският режим към този момент не желаят да стартират контранастъпление. Има няколко аргументи за това, ще назова главните.

Първо, всички запаси за война са динамични по природа. Нито един от тях не е постоянен, даже релефа. Или го изравняваме, или го издигаме. И още повече това се отнася за живата мощ, техниката и боеприпасите.

Ако погледнем в откритите източници и разберем какво се случва от двете страни на фронтовата линия, тогава в динамичност нашите запаси единствено се усилват, до момента в който ресурсите на ВСУ, в противен случай, понижават. И при такава динамичност, колкото по-късно стартират да напредват, толкоз по-лоши ще са изискванията за тях. Ето в този момент ще настъпят по-късно. Затова те желаят или да а оставят като чисто медийно контранастъпление, или да се откажат изцяло, в случай че техните куратори, несъмнено, се съгласят.

- Александър, чакай, а Пригожин споделя, че контранастъплението е в ход?

- Относно думите на Пригожин за настъплението на територията на огромна Русия - Брянска и Белгородска област. Не имам вяра, не тъй като не желая да мисля по този начин. Нека се вгледаме по-отблизо в отчетите на Министерството на защитата, а освен на нашите уважаеми приятели, които работят на първа линия. Ежедневно „ обработваме “ оперативния гръб в Украйна с масирани удари. Това са областите Суми, Харков, Чернигов. Веднага щом има скупчване на техника, муниции и персонален състав, незабавно нанасяме тежки удари. Не им даваме опция да се съсредоточат, с цел да отидат на територията на огромна Русия.

Що се отнася до Бахмутската интервенция, разбирам другаря Пригожин. За него войната е Бахмут и това към него, това е разбираемо. По човешки.

Тук няма въпроси. Защото, с цел да видиш цялата фронтова линия, би трябвало да си в Генералния щаб. Но това е местна интервенция. Разбира се, опит за контраофанзива, а не контранастъпление, в региона на Бахмут и опита за ампутиране от фланговете, - това за тези, които се бият в Бахмут, наподобява като световно събитие. Ясно е. И никога не ги укорявам, пробвам се да предложа друга позиция. Че имаме едни и същи контраатаки всеки ден при Угледар, при Кременная, при Купянск, в Запорожкия Полог. Колко пъти са напредвали там в бронирана колона...

- И вие не допускате офанзива на Брянска и Белгородска област?

- Не, не позволявам.

А какво ще кажете за запорожкото таправление?

- Смятам, че в случай че противникът не направи някакъв доста непредвиден ход, разсейващи удари са вероятни на всички места. Това е Кременная и Лисичанск. В Бахмут, апропо, също. Това е опит за пробив към Донецк. Опит за пробив като разпръскване. Или Угледар - Волноваха. Има доста такива посоки.

Но въоръжените сили на Украйна са доста отслабени. Те даже нямат на никое място оперативно числено преимущество, което е належащо, с цел да преминат през нашите отбранителни позиции, готови от инженерни войски.

Разберете, те няма да летят на коне през степта. Те ще би трябвало да пробият готови инженерни уреди, минни полета и така нататък Загубите ще бъдат огромни. Те нямат такова изрично преимущество от три пъти, пет пъти. Не!

Ако през днешния ден въоръжените сили на Украйна бъдат принудени да преминат в нахлуване, те ще могат да нанесат единствено къс местен удар. Те имат две вероятни посоки. И там ще ни основават проблеми.

Това е или левият бряг на Днепър в региона на Енергодар, Запорожката АЕЦ и десант през Каховското водохранилище. Да, те могат да основат локално преимущество там. И задачата на МААЕ, която седи там, незабавно ще разгласи тази зона за демилитаризирана и няма да ни даде опция да я превземем. А това направление е доста рисково.

А вторият - в Херсон, в случай че форсират Днепър. Късо рамо, удар по посока на Армянск, по посока на Крим - и те завладяват Кинбурнската коса. И го вършат контейнер за скупчване на сили за офанзиви против Крим. Крим за тях е единственият късмет всичко да завърши, както те споделят, „ с военно-дипломатически средства “. Следователно тези две направления са рискови.

Британските ракети занапред ще се виждат

- Александър, само че въпреки това... Имаше известие, а по-късно и удостоверение от английското министерство на защитата, че са доставили ракети с обхват до 300 км. Въпреки всички изказвания на Зеленски, че контранаступа ще е по-късно, че вали и че има дефицит на нужните оръжия... А командването на американската войска в Европа и Африка твърди, че към 600 типа оръжия към този момент са доставени на въоръжените сили на Украйна. " Повече, в сравнение с която и да е войска в света има. " Как ще коментирате? Ще удрят ли с ракети?

- Ами, първо, армиите не са в света, а в Европа, което е по-вярно. Дори добре въоръжената полска войска, която продължава да се въоръжава, има по-малко. А що се отнася до изказването на американците и британците, те споделят, че са доставили 98%. Почти 100%. Най-вероятно са го създали. Но не понижаваме ли този % всеки ден? Тоест беше 98%, а стана 60%. Нанасяме удари всеки ден. Близо до Одеса, Николаев, в региона на Днепропетровск, в региона на Харков... Ударихме хранилища, техника, муниции. Тоест за снабдяване са го доставили. Проблемът е, че става количествено все по-малко и по-малко.

Що се отнася до ракетите, дано изчакаме още удостоверение. Разговорите са едно. Да забележим. И незабавно щом това се случи, ще напомня на тези лондонски приятели думите на съветския външен министър Сергей Лавров, доказани от Министерството на защитата.

Че Украйна ще бъде отблъсната навръх такова разстояние от територията на Русия, от новата територия на Русия, колкото новата техника може да доближи. Ако изчислим 300 км от западната граница и Херсонска област, тогава стигаме освен Николаев, само че съвсем Приднестровието. Ще се преместим на това разстояние. Това ще стане територия на война. Ако желаят дано доставят оръжия за 800 км. Тогава ще бъде Лвов.

" Но почакай. В същото време, както казвате, те могат да основат проблеми най-малко на два фронта.

Да, местни. Но доста неприятни.

- Но това е значимо събитие, в случай че могат да застрашат Кримския полуостров?

— Разбира се, да. Ще се опитат да стигнат до провлака. И ще се опитат да ударят Кримския мост. Още един път споделям: ние не сме във война с монументи. Ние сме във война с рисков зложелател, притиснат в ъгъла, подпомаган от цялата коалиция Рамщайн. Разбира се, това е доста съществено и рисково. Но ви убеждавам, че в нашия Генерален щаб всички тези разновидности са пресметнати, и не в този момент, когато приказваме за това, а преди месеци. Ние също ги чакаме.

С какво сегашната обстановка за Киев се разграничава от обстановката преди четиринадесет месеца? Не са я очаквали. А ние чакаме и се приготвяме.

Зеленски сподели на западните медии, че „ не е сигурен дали Украйна ще успее да възвърне изцяло суверенитета “. Цитирам го, не мога да го коригирам. Тоест, изтъквам съответни изказвания. Сега, след идната контраатака, какво ще кажете?

- Е, знаете ли, това е естествен ход - както споделят в Донецк, той стартира да се " извърта ".

- Разбрах, че сте в зоната на съветската литература...

- Около шест месеца Киев основава интернационално публично мнение за територията на някогашна Украйна. Те напомпаха осведомителното пространство с тезата, че тяхната задача е „ ни крачка обратно, да върнем териториите, границите от 1991 година “ и така нататък И през цялото време ние се усмихвахме в отговор: " И Крим ли също? " И по този начин, те набиха тази концепция в главата на тези, които живеят на територията на Украйна и са на фронтовата линия.

Но американците към този момент намерено споделят: момчета, вие напълно ли се побъркахте? Каква ти 91-ва година! Няма да можете физически, даже за границите на 23 февруари 2022 година, нямате сили! А ние няма по какъв начин да ви ги дадем! Ние не знаем по какъв начин да вършим нови украинци, както знаем по какъв начин да вършим нови снаряди...

- Но в това време офанзивите против Крим и Кримския мост са напълно действителни?

- Истински са, да. Но ракетите с огромен обхват са плячката на нашата Противовъздушна отбрана и ПРО. Те се хващат доста по-лесно от дрон.

Киев се опасява от пълномащабна война с Русия

- Александър, въз основа на изказването на господин Пригожин за Белгородска, Брянска област и вероятното нахлуване. Защо мислиш, че няма да поемат риска? Атакуват ли в този момент? Почти всеки ден получаваме известия. Или офанзива с дронове, или артилерийска офанзива и така нататък Вие сами знаете деконструкцията на всички тези вести. Това значи ли, че има нахлуване?

- Включително и диверсионно-разузнавателните групи.

- Със сигурност. И Воронежска област, би трябвало да прибавя. И Курска област.

„ Вижте, това, което вършат, няма никакво военно значение, не. Това е основаването на осведомителна стратегия. Ударихме ги - ура, скачаме! Кой не скача, е москал. Влиза ДРГ. Цапват я по тиквата, тя се претъркулва обратно. Загубила е двама, трима, 10 души. Но ние навлязохме на територията на Русия! Пак скачат, отново ура!

Това е чисто осведомителна работа. В това няма нито грам боен смисъл и наличие.

Колкото до офанзивата, за която приказват. Това е, първо, много огромно придвижване на войски. Включително и бронирани войски. Това е артилерийска подготовка. И с цел да стане това, те би трябвало да стартират артилерийска подготовка по нашите градчета - Шебекино, Стародуб и така нататък

Но незабавно по-късно Чернигов, Суми и част от Харковска област ще изчезнат от лицето на земята. И те го знаят.

Ако дрон е дохвърчал, някъде е имало прехвръкване или целият пакет от РСЗО „ Град “ е изстрелян - това е едно нещо. Дори " Точка-У " е еднократно събитие и основаване на информативен звук. Ала когато войските тръгнат, това е война. И повече от всичко киевският режим се опасява, че Русия ще разгласи война на Украйна. Защото тогава всичко свършва, край! След това следва цялостно зачистване. Това ще бъде проблем за война.

И второ, тук има и интернационален политически миг. Защото тогава нашите евентуални съдружници, доста безмълвни и скромни, Китай, Индия, Бразилия и всички останали ще кажат: А по този начин ли, е, доста съжаляваме! Кой кого атакува, не разбрахме?

- Разбирам. Тук има ясна логичност. Благодаря доста!

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР