Офанзива по банките. Служителите привикват клиенти лично на гише, за

...
Офанзива по банките. Служителите привикват клиенти лично на гише, за
Коментари Харесай

Офанзива по банките! Викат всички клиенти на гише

Офанзива по банките. Служителите привикват клиенти персонално на гише, с цел да актуализират контактната информация за тях. Причината е Законът за ограниченията против изпиране на пари. Вече и елементарните жители попадат по ударите му. Всеки, който има сметка в банката, влог, карта, заем или употребява някаква друга банкова услуга, би трябвало да се яви на гише, с цел да актуализира персоналните си данни. В това число влизат адрес, номер на персоналната карта, месторабота, телефонен номер и т. н.

Според Закона за ограниченията против изпиране на пари, банките би трябвало да поддържат настоящи потребителски досиета, обосновават се от най-голямата финансова институция в България. Периодичността на възобновяване на данните се дефинира самостоятелно за всеки клиент, съгласно рисковия му профил. Периодичността не е идентична за всички, само че е належащо явяването на клиента персонално на гише в банката, показват от Уникредит Булбанк.

Това обвързване не е ново и е в действие от месец март 2018 година, когато се одобри новият Закон за ограниченията против изпиране на пари, изясняват оттова. Но жителите, клиенти на банки, стартират да го изпитват на гърба си едвам в този момент, тъй като множеството финансови институции са приели за рационален период един път годишно да актуализират потребителските досиета. За ОББ в качеството <210> на задължено лице по Закона за ограниченията против изпиране на пари е значимо да научим повече за вас, обръщат се от корпоративния уебсайт банкерите. Особено в случай че нов клиент желае да открие сметка или да съобщи кой да е различен банков артикул или услуга, ще е хубаво да си остави повече време за „ въпросника “, предлагат оттова. Търговска банка Д от 17 септември също стартира да кани публично клиентите си в банката, за възобновяване на контактната информация.

В Закон за ограниченията против изпиране на пари има условие за прекратяването на към този момент откритите настоятелен взаимоотношения при неспособност данните му да бъдат обновени. Неофициално банковите чиновници признават, че от дълго време имат сложено задание да се срещат тет-а-тет с клиентите си най-малко един път годишно. Въпреки че има и доста изрядни такива, които при всяка промяна на адрес, месторабота, номер на GSM незабавно уведомяват обслужващия ги чиновник.

По този закон на банковите чиновници е вменено и да рапортуват за съмнителни покупко-продажби и генезис на пари. Има специфична еднотипна бланка, която е разполагаем на банкерите от фронт офисите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР