Oeiras Open 2, осминафиналДимитър Кузманов – Лукас Герх 6-2, 6-1Димитър

...
Oeiras Open 2, осминафиналДимитър Кузманов – Лукас Герх 6-2, 6-1Димитър
Коментари Харесай

Кузманов е на 1/4-финал в Оейраш след разгромна победа


Oeiras Open 2, осминафинал

Димитър Кузманов – Лукас Герх 6-2, 6-1

Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на Чалънджър шампионата в Оейраш след безапелационен триумф над международния №386 Лукас Герх. Пловдивчанинът изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона и не остави никакви шансове на немския квалификант, като не позволи сервисът му да бъде продънен нито един път.

В идната фаза Кузманов ще се изправи пред много по-сериозно затруднение в лицето на втория подложен Зденек Колар (№150).

Кузманов бе много стабилен на начален удар, като позволи единствено една двойна неточност и завоюва 67% от точките си на първи сервис (34/51). Втората ни ракета имаше голямо предимство във връзка с извоюваните на сервис точки (43-23), като също така осъществя четири от седемте си точки за пробив (57%), до момента в който Герх не оползотвори нито един от осемте си брейкпойнта.

Макар във втория гейм да пропусна брейкпойнт и да разреши на германеца да изравни резултата, след това Кузманов показва класата си и пое контрола върху сета като осъществя първия брейк, след който поведе безапелационно с 4-1. Герх обаче понижи резултата, след което стигна до два шанса за пробив. Това не тормози Кузманов, който избегна заплахата и още веднъж завоюва подаването си, а след това осъществя нов брейк, с който завърши сета при 6-2 в своя изгода.

Българинът продължи да господства и във втората част, като записа два следващи пробива и на процедура рещи мача, натрупвайки удобен задатък от 5-0. Герх постави доста старания в отбранителен проект и в първия гейм затрудни съществено Кузманов, само че напъните му бяха извънредно незадоволителни. Германецът завоюва един гейм, само че силите му не стигнаха за освен това и втората ни ракета победи с 6-2, 6-1 след час и половина на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР