Oeiras Open 2, четвъртфиналДимитър Кузманов – Зденек Колар 1-6, 6-0,

...
Oeiras Open 2, четвъртфиналДимитър Кузманов – Зденек Колар 1-6, 6-0,
Коментари Харесай

Кузманов отстъпи в драматичен четвъртфинал в Оейраш


Oeiras Open 2, четвъртфинал
Димитър Кузманов – Зденек Колар 1-6, 6-0, 6-7(6)


Димитър Кузманов бе доста покрай класиране на полуфинал на Чалънджър шампионата в Оейраш, само че в последна сметка загуби трагичния мач с втория в схемата Зденек Колар – 1-6, 6-0, 6-7(6).

Статистиката на дуела приказва за равносилен мач като двамата постоянно си разменяха моментното предимство на корта. В последна сметка и българинът, и чехът осъществиха по 4 пробива, само че Кузманов имаше цели 12 благоприятни условия по отношение на 5 на противника, който бе по-ефективен. В края на мача пловдивчанинът съумя да върне пробив и се добра до тайбрек, само че в него неточност при третия мачбол на противника постави завършек на срещата.

За втората ракета на България това бе втори шампионат в Оейраш, откакто на първия загуби във втори кръг. Това бе и вторият му четвъртфинал през сезона след шампионата в Бенгалуру, където доближи до край.

Кузманов остава на Иберийския полуостров като ще размени Оейраш с Мадрид, където през идната седмица ще взе участие на различен Чалънджър шампионат, в който ще вземат участие и имена като Фелисиано Лопес, Фернандо Вердаско и Тиаго Монтейро.

Мачът против Колар стартира неприятно за българина, който изостана с 0-4 в първия сет, макар че и четирите гейма бяха равностойни, само че всеки един от тях бе извоюван от Колар. Оттам насетне обратът изглеждаше сложен, а частта приключи с трети брейк на сметката на втория в схемата.

Отговорът бе впечатляващ – сет на 0 в интерес на Кузманов за малко над 30 минути, в които не даде нито един геймбол на противника си.

Във втората му половина Колар към този момент въображаемо се настройваше за решителната част и още първоначално ѝ сподели доста по-концентрирана и равностойна по отношение на противника си игра. Важният миг за чеха бе в откриващия гейм, когато отрази следващите два брейкбола на Кузманов. Впоследствие мачът навлезе в къс интервал, в който и двамата печелеха елементарно подаванията си.

Вторият в схемата реализира скъп пробив за 5-3, който му даде опция да сервира за мача. Мико обаче показва типичния си несклоняем дух и съумя да върне пасива в последния вероятен миг.

След по още един извоюван сервис гейм двамата стигнаха до тайбрек, в който минипробивите доминираха и никой не успяваше да вземе превес. Това въпреки всичко направи Колар с отлична къса от бекхенд, довела до 6-4 и два мачбола.

Комбинация от къса и лоб избавиха първия, а при втория Колар пресили форхенда си. Все отново чехът стигна до трети мачбол, при който форхендът на Кузманов отлетя в навън.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР