Одрин - вратата на Турция към Европа, инвестира в нови

...
Одрин - вратата на Турция към Европа, инвестира в нови
Коментари Харесай

Бежанци щурмуват ТИР-ове до Одрин, за да преминат нелегално ...

Одрин - вратата на Турция към Европа, влага в нови ограничения за попречване на незаконната миграция. Особено против хора, които се пробват да се промъкнат през границата с търговски камиони. 

 DHA

Докато Турция се стреми да отбрани източните си граници против идващи незаконни мигранти от Азия, тя е изправена пред различен проблем на северозапад, при границата с България и Гърция. Одрин е най-често желания регион за тези, които желаят да преминат незаконно в Европа през България. Тировете, пренасящи артикули за експорт от Турция, са най-често употребявани като транспортни средства за пасажери без билети. Шофьорите постоянно намират незаконни мигранти влезнали скрито в задната част на камионите.

 DHA

Губернаторството на граничния град Одрин неотдавна инструктира локалните компании, обслужващи водачи на камиони, да подхващат спомагателни ограничения против мигрантите. Паркингите за отмора, където водачите стопират с транспортните си средства, преди да се насочат към Европа, към този момент са заобиколени от огради с бодлива тел. Те би трябвало да са с височина минимум от 2,5 метра. Въведено е условие на всеки паркинг да има охранителни камери включени 24/7. Някои също по този начин наеха спомагателен личен състав, който да следи за незаконни пасажери.

 DHA

Губернаторството предизвести, че незаконните мигранти раздират брезента, покриващ задните елементи на камионите, и се промъкват в товарната секция. Камионите се претърсват преди излизане от Турция, само че съществуването на незаконна миграция забавя трафика на границата.

 DHA

Паркингите за отмора в района приветстваха ограниченията. Нелегалната миграция е главоболие за компаниите, които има заплаха да бъдат упрекнати в подкрепяне на бежанците.

 DHA

Исмаил Демирташ, който ръководи сходен паркинг в региона, показа, че са сложили бодлива тел върху стоманените огради след условието на губернатора и са наели още двама охранители, с цел да оказват помощ на другите двама, които към този момент са наели. „ Поставихме и охранителни камери и повече осветяване. Уверихме се, че никой външен човек не влиза тук “, сподели той за организация Демирорен (DHA).

 DHA

Фърат Булут, различен притежател на паркинг за 400 камиона, съобщи, че техни охранители патрулират непрекъснато, с цел да спрат незаконните мигранти.

 DHA

Шофьорът Гази Одабаш, показа, че са удовлетворени да видят повече ограничения. „ Нелегалните мигранти не могат да влязат в паркинга. Но казусът продължава, когато спрете край пътя, отвън спирките за отмора “, се оплака той.

 DHA

Хюсеин Чифтчи, различен водач, съобщи, че макар ограниченията казусът с обезверените мигранти не е липсващ изцяло. „ И в този момент някои от тях отрязваг долните елементи на оградите и се промъкват вътре в охраняемите паркинги. Все още ревизирам камиона си, преди да се насочва към границата, дали има незаконни пасажери “, се оплака той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР