Одобрихме окончателно платформата си за европейските избори, която премина през

...
Одобрихме окончателно платформата си за европейските избори, която премина през
Коментари Харесай

БСП пое курс към мащабно ляво обединение: поканата запази за 1 май

Одобрихме дефинитивно платформата си за европейските избори, която мина през разискване във всички наши структури, беше призната на конференции и най-после в Националния съвет. Шест правилото и 10 съответни тематики са залегнали в платформата, уточни още Нинова.

Надяваме се това да е началото за в действителност едно необятно ляво обединяване, ще предложим общ документ - декларация с главните правила, на които всички да стъпим в правенето на лява, различна политика, посочи още водачът на социалистите във връзка диалозите с близки по идеология на Българска социалистическа партия обединения. Ще предложим сключване на съглашение за взаимни дейности за парламентарните и европейските избори, акцентира тя. Търсим съдружници, подаваме ръка и ще забележим на 1 май какво ще се случи, надяваме се да зарадваме ляво мислещите хора и симпатизантите ни, разяснява Нинова.

На въпрос кои тъкмо са партиите, към които Българска социалистическа партия ще се обърне, Нинова отговори: Има както досегашни наши сътрудници, по този начин и нови, ще има вест, уповавам се, в скоро време, само че дано да приключим диалозите и тогава. На уточняващо запитване дали " Левицата " има място измежду тези обединения, Нинова сподели: " Левицата " са наши някогашни приятели, към тях възобновяваме поканата да се върнат в Българска социалистическа партия и да си възобновят участието, добре пристигнали са.

Приехме критериите и правилата за издигане на претендентите за народни представители на 50-ото Народно заседание, разгласи също през днешния ден Нинова. Залагаме на хора с публичен опит и престиж, високи нравствени качества, висше обучение и експертен опит в разнообразни професионални области, комуникативност, обществена сензитивност, благоприятни условия и стремежи за работа в колектив, съобщи тя. Подреждането на листите от Националния съвет ще бъде на 27 април, акцентира Нинова.

Кристиан Вигенин има доста номинации, един от сериозните водачи е, означи водачът на социалистите, запитана дали той ще е отпред на листата и дали досегашните евродепутати ще намерят отново място в нея. Тя изясни, че повече изясненост ще има към 25 април. Членове на Националния съвет сложиха въпроса за какво досегашните ни евродепутати не са създали доклад какво са свършили през последните години, до момента в който са били в Европейския парламент, разкри водачът на Българска социалистическа партия. По думите ѝ евродепутатите не са идвали да се регистрират или да стиковат политики с партията. Единствено Цветелина Пенкова е показала доклад независимо, само че по принцип се прави доклад на групата, разясни Нинова. И добави, че първата точка от дневния ред е бил неин доклад на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " в българския парламент.

Равнопоставеност на страните членки във всички аспекти - равни права и отговорности и равно отнасяне, е един от правилата, посочени от Българска социалистическа партия за европейските избори. Българският народен интерес би трябвало да е преди всичко, смятат още от левицата. Сред другите правила е и понижаване и опростяване на европейските регулации и други

Сред десетте тематики, с които Българска социалистическа партия се ангажира за европейските избори, са битка с безработицата, бедността и общественото изключване, почтени приходи и цялостно ценене на правата на работещите. Българска социалистическа партия се застъпва и за Европейска тактика в опазването на здравето, " която да преодолее дефицита на лекари и медицински личен състав, да подсигурява налични медикаменти и да поддържа публичното здраве ".

Нов стопански модел, " учреден на смисъла и новите технологии, реиндустриализация на Европейския съюз " е също един от правилата, показани от партията.

Пълноправното влизане в Шенген, връщането на незаконните мигранти в страните по генезис са други цели, които Нинова изброи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР