Одобреният списък е съизмерим по обем с помощта от първия

...
Одобреният списък е съизмерим по обем с помощта от първия
Коментари Харесай

Правителството одобри нов пакет военна помощ за Украйна

Одобреният лист е съпоставим по размер с помощта от първия пакет, провиснал от служебното държавно управление с решение от 22 декември 2022 година

С даването на тази помощ няма да бъдат нарушени нормативите от ресурси за деяние на въоръжените сили на Република България и тяхната учебно-бойна подготовка, допълват от Министерски съвет.

Тодор Тагарев и посланикът на Съединени американски щати Кенет Мертен разискаха двустранното съдействие в региона на защитата

Междувременно през днешния ден министърът на защитата Тодор Тагарев и посланикът на Съединени американски щати Н. Пр. Кенет Мертен разискаха двустранното съдействие в региона на защитата, оповестиха от пресцентъра на МО.

" Високо правя оценка поддръжката на Съединени американски щати през последните десетилетия и стратегическото ни партньорство ", означи при започване на срещата министърът и добави, че е признателен за непрекъснатата поддръжка на американската страна за модернизацията и постигането на оперативна съгласуемост на въоръжените ни сили с тези на нашите съдружници.

Посланик Мертен поздрави Тагарев за встъпването му в служба и изрази удовлетворение по отношение на избора на постоянно държавно управление, като сложи акцент върху позитивната смяна в позицията по отношение на Украйна, както и за изразената подготвеност за оказване на помощ.

България приготвя нов транш военна помощ за Украйна, заяви Тодор Тагарев предходната седмица и сподели, че напълно скоро страната ни ще се причисли към съглашението за даване на един милион снаряда на Украйна.

На срещата бяха разисквани настоящите и бъдещите модернизационни планове за Българската войска, написа Българска телеграфна агенция. Придобиването на нови качества остава измежду главните цели на управлението на Министерството на защитата (МО). Разширяването на бойната група на НАТО на територията на България с рамковата страна Италия и идното обучение Enhanced Vigilance Activity 23 също бяха измежду главните тематики на диалог.

Акцент бяха и тематиките, свързани с киберсигурността, хибридните закани, противодействието на дезинформацията. Страните показаха подготвеност за по-нататъшно съдействие в тази посока, показват още от МО.

В срещата взеха присъединяване заместник-министрите Станимир Георгиев и Атанас Запрянов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, шефът на Дирекция " Отбранителна политика " военачалник Радостин Илиев, както и заместник-ръководителят на посолството на Съединени американски щати Андриа Брулет-Родригез, аташето по защита полковник Пол Сиболд, началникът на Офиса за военно съдействие подполковник Дейвид Нокс и Брент Корби от Отдела по политически и стопански въпроси.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР