Одобрението за президента на САЩ Джо Байдън леко спадна отпреди

...
Одобрението за президента на САЩ Джо Байдън леко спадна отпреди
Коментари Харесай

Одобрението за Байдън спада на фона на банковите проблеми в САЩ

Одобрението за президента на Съединени американски щати Джо Байдън леко спадна отпреди месец , доближавайки най-ниската точка по време на неговото ръководство, до момента в който администрацията му се пробва да сътвори чувство за непоклатимост, сблъсквайки се с и инфлация, която остава настойчиво висока, предава Асошиейтед Прес.

Данните са от ново изследване на Центъра за проучване на публичните въпроси на Асошиейтед прес и NORC, което демонстрира, че има умерени съмнения в поддръжката за Байдън през последните няколко месеца. Президентът означи рейтинг на утвърждение от 38% в новото изследване, откакто 45% споделиха, че го утвърждават през февруари и 41% през януари. Неговите рейтинги доближиха най-ниската си точка от президентството му предишния юли - 36%, защото пое цялата тежест на възходящите разноски за бензин, храна и други.

През последните месеци утвърждението на Байдън се движеше над 40%.

Данните от анкетата демонстрират, че обществеността има смесени усеща към Байдън, който се чака да разгласи кандидатурата за втори президентски мандат това лято.

Разликата сред общото утвърждение на Байдън и утвърждението му за икономическата му политика се дължи значително на демократите, 76% от които споделят, че утвърждават метода, по който той се оправя с работата си като президент, до момента в който 63% утвърждават оправянето му с стопанската система. Малцина републиканци утвърждават Байдън и по двата въпроса.

Демократите под 45-годишна възраст са настроени по-малко позитивно към Байдън, което води до спад рейтинга му на утвърждение. Само 54% от по-младите демократи утвърждават икономическото водачество на президента в съпоставяне със 72% от демократите на възраст над 45 години. По същия метод единствено 66% от демократите под 45 години утвърждават Байдън като цяло спрямо 85% от по-възрастните демократи.

Само към една четвърт от американците споделят, че националната стопанска система е добре или че страната се движи в вярната посока, демонстрира изследването. Тези цифри също са се колебали напълно леко през последните няколко месеца.

Оценките на метода, по който Байдън се оправя с външната политика (39%) и изменението на климата (41%) , са съвсем наедно с общите му рейтинги на утвърждение. 74% от демократите и 9% от републиканците утвърждават Байдън във връзка с външната политика, до момента в който 67% от демократите и 17% от републиканците утвърждават оправянето му с изменението на климата.
 Байдън твърди, че банковата система на Съединени американски щати е безвредна
Байдън твърди, че банковата система на Съединени американски щати е безвредна

Всеки американец би трябвало да се усеща убеден, че депозитите му ще бъдат там, в случай че и когато има потребност от тях
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР