Одобрението на 11 спот Биткойн (BTC) ETF-а (борсово търгувани фондове)

...
Одобрението на 11 спот Биткойн (BTC) ETF-а (борсово търгувани фондове)
Коментари Харесай

Биткойн ETF-ите достигнаха близо $10 милиарда обем само за три дни

Одобрението на 11 спот Биткойн (BTC) ETF-а (борсово търгувани фондове) от Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) на Съединени американски щати бележи исторически стадий за промишлеността на криптовалутите. 

Ентусиазмът, обвързван с този нов капиталов инструмент, се вижда от забележителния размер на търговията с него, който единствено за три дни набъбна до над $9.7 милиарда, както заяви анализаторът на Bloomberg Джеймс Сейфарт.

Обратно, Сейфарт следи контрастна наклонност при Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC), който за същия тридневен интервал е претърпял загуба, надхвърляща $1 милиард.

Възможно е вложителите да се пренасочат от GBTC, защото отстъпката сред GBTC и BTC доближава съвсем тригодишно дъно. Сейфарт допуска, че притокът към други BTC ETF-и може да не компенсира изцяло отлива от GBTC, макар че може да има известно разминаване в изчисленията заради процесите на сетълмент.

Исторически видяно, GBTC на Grayscale предоставяше преференциални благоприятни условия за вложителите, изключително през интервала, когато наградата на Grayscale доближи връх от 43% през юли 2019 година Тази награда обаче се трансформира в отстъпка през февруари 2021 година, което постави завършек на арбитражната търговия.

Освен това облагите, генерирани от спот Биткойн ( BTC ) ETF-ите, евентуално могат да се влеят в други криптовалути, което да докара до по-широко пазарно рали. Одобрението на спот ETF за BTC също по този начин проправя пътя за SEC да обмисли утвърждението на сходни ETF за други криптовалути. Съществуват обилни спекулации за спот ETF за Ethereum (ETH), който ще навлезе на пазара по-късно тази година.



Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР