Одобрение за финансиране получи проектът, изготвен от екипа на кмета

...
Одобрение за финансиране получи проектът, изготвен от екипа на кмета
Коментари Харесай

Нов общински път ще бъде цялостно ремонтиран и асфалтиран в община Петрич 


Одобрение за финансиране получи планът, направен от екипа на кмета Димитър Бръчков, за главен ремонт и реорганизация на пътя от село Струмешница до село Гега.
Средствата идват след решение на Министерски съвет, взето на извършено в сряда съвещание.
94 са единствено плановете за общински пътища, получили „ зелена светлина “ за осъществяване. Сред тях е този на община Петрич. Участъкът, който следва да се ремонтира, е почти 12 км. Започва от кръстовището на с. Струмешница с републиканския път към Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златарево “, продължава през с. Боровичене и доближава до с. Гега. Проектът планува полагането на нова настилка от асфалтобетон, ремонт на налични стоманени защитни огради и монтаж на нови ограничаващи системи за пътища, съобразени с всички нормативни условия.
Всички водостоци на ремонтирания път ще бъдат почистени и въведени в добър експлоатационен режим.
С осъществяването на плана ще се подсигуряват по-добрите транспортно-експлоатационни качества на настилката, ще се възстановят банкетите и отводнителните уреди. Пътуването ще бъде безвредно, отводняването на пътя ще е качествено. Освен това ще има по-добри предпоставки за развиване на туризма и по-добри вероятности пред земеделците за развиване на стопанствата.
Този път е петият огромен план в община Петрич. От 2015 година бяха изпълнени:
третокласният републикански път Първомай – Старчево /13 км. /,
четвъртокласният подгорски път Първомай – Габрене /21 км. /,
новият път от кв. „ Бухото “ за с. Беласица,
пътят с. Рупите – обект „ Античен град Хераклея Синтика “ /2 км. /.
Усилията на кмета и неговия екип ще бъдат в тази посока – правене и отбрана на работещи планове за привличане на външно финансиране за благоустрояване, защото средствата от личния бюджет на община Петрич са извънредно незадоволителни, защото приказваме за над 212 км. пътна мрежа.

П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР