Одобрение на гражданите към главния прокурор Сотир Цацаров е 44,8

...
Одобрение на гражданите към главния прокурор Сотир Цацаров е 44,8
Коментари Харесай

Цацаров с близо 45% одобрение, Слаб 2 за КПКОНПИ

Одобрение на жителите към основния прокурор Сотир Цацаров е 44,8 %. Това сочи изследване измежду 1049 души над 18-годишна възраст на Европейския институт за тактики и разбори, с фокус профила на идващия основен прокурор, показано на конференция.

Според данните оценката към КПКОНПИ е " Слаб 2 ", тя е била дадена от 21,2 % от допитаните, 14,7 % за дали оценка " Среден 3 ", следва 12,6 % оценили комисията с " Добър 4 " ; 5,1 % са дали " Много добър 5 ", а 2 % " Отличен 6 ".

Гражданите, взели участие в изследването, са показали още, че президентът би трябвало да избира ръководителя на КПКОНПИ - 28,6 %, други 22,5 % считат, че това би трябвало да прави Народното събрание, 44 % не могат да преценяват.

Резултатите от проучването демонстрират, че 47,2 % от българските жители утвърждават Лаура Кьовеши да стане европейски прокурор, а 5,3 % не утвърждават, други 47,5 % не могат да преценяват.

Изводите от проучването сочат, че упованията на жителите са бъдещият основен прокурор да бъде мъж, приключил право в Софийския университет, да има дълъг стаж и да е потвърден експерт, да пристигна от правосъдната система, като бъде излъчен от професионалната колегия.

Според някогашния министър на правораздаването Антон Станков, който взе участие в конференцията, новият основен прокурор би трябвало да компенсира неналичието на политическа самостоятелност. И означи, че в случай че прокуратурата стане част от изпълнителната власт, тогава тя ще бъде част от политическата разпра.

Станков сподели още, че в България има несъстоял се спор за мястото на прокуратурата. Според него идващият основен прокурор би трябвало да бъде модернизатор, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР