Одобрени са пет проекта в община Сандански за подобряване на

...
Одобрени са пет проекта в община Сандански за подобряване на
Коментари Харесай

 Над 1 млн. лв. ще бъдат инвестирани в спортната инфраструктура в община Сандански. 


Одобрени са пет плана в община Сандански за възстановяване на изискванията за спорт и физическа интензивност в учебно заведение!
Над 1 млн. лева ще бъдат вложени в спортната инфраструктура в община Сандански.Разширяването, модернизирането и реконструкцията на просветителната инфраструктура в община Сандански са част от заложените действия в петте плана, които са утвърдени от Министерството на образованието и науката по Програма за създаване и главен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските учебни заведения за интервала 2024 - 2026 година

Чрез реализацията на тези планове, спортната и учебна база в просветителните заведения ще сътвори условия за пълноценно упражняване на спорт и спортни действия, както и ще увеличи комфорта и просветителната среда за учениците в община Сандански.

Проектите, които са утвърдени за финансиране са за главен ремонт на физкултурния салон във II ОУ „ Христо Смирненски “ и ПГ „ Яне Сандански “, създаване на нови спортни площадки в Спортно учебно заведение, град Сандански, Професионална техническа гимназия и ОУ „ Братя Миладинови “, с. Склаве. В IОУ „ Св. Климент Охридски “ ще бъде финансиран план за цялостна реорганизация и ремонт на съществуващата спортна площадка.
Предвидените средства са на обща стойност 1 091 640 лева, разпределени, както следва:
- IIОУ „ Христо Смирненски “ и ПГ „ Яне Сандански “ – 597 хиляди лева
- Спортно учебно заведение, град Сандански – 200 хиляди лева
- Професионална техническа гимназия – 48 хиляди лева
- IОУ „ Св. Климент Охридски “ – 198 640 лева
- ОУ „ Братя Миладинови “ – 48 хиляди лева
Чрез реализацията на утвърдените планове ще се понижат ниските равнища на физическа интензивност на децата и подрастващите и ще насърчи физическата интензивност и поддръжка за здравословния метод на живост измежду учениците.

Модернизирането на спортната база на учебните заведения и основаването на условия за пълноценна физическа интензивност, е измежду целите на община Сандански за развиване на бранш Образование

В.Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР