Одобрен от Агенцията за контрол на храните и лекарствата (АКХЛ)

...
Одобрен от Агенцията за контрол на храните и лекарствата (АКХЛ)
Коментари Харесай

Ново проучване: Виаграта може да намали риска от Алцхаймер наполовина

Одобрен от Агенцията за надзор на храните и медикаментите (АКХЛ) медицински артикул, употребен за лекуване на еректилна дисфункция, скоро може да бъде предложен като терапия за понижаване на риска от заболяването на Алцхаймер.

Това излиза наяве от изследване на откриватели от Съединени американски щати, съобщи БГНЕС. Лекарства   като   виагра   в началото са били предопределени за лекуване на високо кръвно налягане и стенокардия. Основното настоящо вещество в тях е силденафил.

47 милиона души в света страдат от това заболяване

Изследването демонстрира, че ензимните блокери в лекарството освен имат способността да ускоряват притока на кръв в мъжкия сексуален орган, само че и могат да предотвратят увреждането на нервната система, която е виновна за деменцията. 

Известно е, че блокерите в лекарството вземат участие в нервните сигнални пътища, които въздействат позитивно върху невропластичността. Предишни проучвания върху скотски модели демонстрират също, че имат прочут предпазен резултат върху мозъка.

И въпреки че медикаментите могат да дават резултат на неврологично равнище, механизмите зад този развой към момента не са изцяло изяснени.

Изследователи от Съединени американски щати употребяват клетъчни култури от неврони, основани от стволови кафези, дарени от пациенти с заболяването на Алцхаймер, с цел да измерят дали веществото в действителност работи лечебно на нервната система.

Този индикатор се преглежда от лекарите като главен при слагането на някои диагнози

След 5-дневно лекуване лабораторно отгледаните неврони създават доста по-ниски равнища на тау протеини при прибавяне на огромни количества от концентрации на фосфор. Това удостоверява умеенето на силденафил да пази мозъчните кафези.  

Тау и амилоид са двата типа протеини, които при струпване в мозъка, могат да причинят Алцхаймер.

Във втората част на проучването се употребява изкуствен интелект за търсене на признаци за действието на силденафил на популационно равнище. Предишни изследвания са употребявали данни от здравното обезпечаване, с цел да открият, че силденафил може да понижи риска от заболяването на Алцхаймер с към 60%. 

„ Вярваме, че нашите открития дават нужните доказателства за клинични изпитвания, с цел да се изследва в допълнение евентуалната успеваемост на силденафил при пациенти с заболяването на Алцхаймер “, казва един от създателите на проучването, Фейшонг Ченг.

То се намира във Франция, а живеещите там споделят, че са щастливи

След като силденафил към този момент получи утвърждението на АКХЛ за еректилна дисфункция, доказването на неговата сигурност и успеваемост за понижаване на риска от заболяването на Алцхаймер може да даде на здравните управляващи бързо средство за справяне с това, което наподобява е възходяща вълна от деменция.

Болестта на Алцхаймер е единствено един вид деменция и е най-често срещаният – към 60 до 80% от всички.

Очаква се броят на хората, страдащи от деменция, да се удвоява на всеки 20 години - от малко под 80 милиона в края на това десетилетие до близо 140 милиона в средата на века.

Ако към този момент разполагаме с хапче, което може да понижи този брой, сходни проучвания ще бъдат от значително значение за доказване на неговата стойност.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР