Одобрен е подробният устройствен план на Национална педиатрична болница, съобщиха

...
Одобрен е подробният устройствен план на Национална педиатрична болница, съобщиха
Коментари Харесай

`Меджидиев се надява до края на 2023 да има поръчка за проектиране на детската болница в София

Одобрен е подробният организационен проект на Национална педиатрична болница, оповестиха на взаимна на конференция, Министрите на районното развиване Иван Шишков и на опазването на здравето Асен Меджидиев.

Подписано е и споразумениес Европейската капиталова банка за правене на разбор за детската болница, сподели министър Меджидиев:

„ Договорът е подписан за 6 месеца – за правене на разбора, само че имаме уверението на Европейската капиталова банка, че доста по-рано ще бъде изработен. Те помогнаха при правенето на разбора за бургаската детска болница, където планът е неповторим. Силно се надявам, че до края на тази година ще имаме задание и ще се пусне поръчката за планиране.

До края на този месец ще бъдат определени специалистите, които ще изготвят разбора, казаизпълнителният шеф на „ Здравна капиталова компания за детска болница “ проф. Елена Пенева:

„ Първият стадий, при който ще ни подкрепи Европейска инвестиционна банка, е изготвяване – безплатно – на този разбор за педиатричните грижи. Смятаме, че това е една доста добра основа за бъдещето развиване и уточняване на последващата конструкция. Те ще ни показват един отчет, в който ще бъдат регистрирани потребностите на национално равнище, на предлаганите досега услуги, с цел да се обезпечи в бъдеще една сложна, съответна здравна услуга, която би трябвало да дава националната педиатрична болница “.

Освен постройката на детската болница ще има и хотел за родителите, рехабилитационен център заради съществуването на минерален извор наоколо, комерсиална част и подземни паркинги. Директорът на Специализираната болница за детски заболявания доктор Благомир Здравков съобщи, че ще има 25 клинични структури, които да подсигуряват съответна сложна педиатрична помощ.

„ Относно кадровото застраховане се постанова да стартираме образование на разнообразни категории медицински личен състав “.

Държавата се включва с държавно присъединяване в детската болница в Бургас. По този метод ще бъде затворен цикъла на майчино-детско опазване на здравето – с присъединяване в болничното заведение в Бургас, построяването на Националната детска болница в София и почналото строителство на детския комплекс в болница „ Свети Георги “ – Пловдив. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР