Одобрен е и предстои да се реализира проект за бронирани

...
Одобрен е и предстои да се реализира проект за бронирани
Коментари Харесай

Каракачанов: 150 нови бронирани машини за спецчастите и то произведени у нас


Одобрен е и следва да се осъществя план за бронирани машини на Специалните сили. Това заяви през днешния ден, 18 октомври, министърът на защитата Красимир Каракачанов. Проектът е на стойност към 50 млн. лв. и планува закупуването на към 150 машини с друго предопределение. „ Машините ще се вършат в България, тъй като моята политика постоянно е била – това, което може да се създава у нас – да се създава у нас, което може да поддържа в България – да се прави тук “, добави министър Каракачанов.
Той взе участие в тържествения обред в чест на Деня на военния парашутист и 76-ата годишнина от паметната борба на Парашутната тайфа на височината Стражин. Церемонията се състоя пред паметника на героите-парашутисти на площад „ Народно заседание ” в наличието на президента и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, началника на защитата адмирал Емил Ефтимов, висши офицери, представители на военно-патриотични организации и жители.

Пред публицисти министър Каракачанов акцентира напъните, които в последните години се поставят за модернизирането на Специалните сили. „ Беше направено командване, беше вдигнат рангът на командира на 68-ма бригада. Предстои и образуването на 4-та група за специфични интервенции в региона на София. Отделят се нужните средства. Бяха направени поправки на полигона в Црънча. Беше направено много и тези старания би трябвало да продължат “, сподели министър Каракачанов. Той даде висока оценка за равнището на окомплектованост: „ Когато се разгласи конкурс за военнослужещи, за едно място при Специалните сили се явяват най-вече хора. Обществото прави оценка смисъла и опциите на Специалните сили и службата там в очите на доста млади мъже и дами е желана “.

„ Когато приказваме за план и за развиване на качествата на Специалните сили, както и за организационно-структурни промени – наблягам, че те са резултат от разбор и оферти, утвърдени от държавното и военното управление “, съобщи пред публицисти началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. Във връзка с работата по образуване на 4-та група за специфични интервенции адмирал Ефтимов сподели, че има обезпечена инфраструктура, която би трябвало да бъде отчасти ремонтирана, само че това е напълно във опциите на Министерството на защитата.

Командирът на Съвместното командване на специфичните интервенции генерал-майор Явор Матеев напомни, че през актуалната и през миналата година са осъществени няколко огромни и по-малки план и, с които на Специалните сили е закупено персонално съоръжение, принадлежности за нощно виждане, принадлежности за пукотевица, а сега на полигон Црънча се построяват качествено нови казарми, както и цялата съпътстваща инфраструктура. „ Важното е, че беше основана такава законова рамка, такава организационна конструкция, че Специалните сили имат опция да се развиват по най-хубавите стандарти на НАТО, а и по международните стандарти “, съобщи генерал-майор Явор Матеев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР