ОДМВР - Варна призовава хората да не се подлъгват, да

...
ОДМВР - Варна призовава хората да не се подлъгват, да
Коментари Харесай

ОДМРВ-Варна с предупреждение: Ако получите такова телефонно обаждане веднага се свържете с тел. 112

ОДМВР - Варна приканва хората да не се подлъгват, да не дават персонални данни и по никакъв мотив да не дават парична сума на непознати хора. При съмнителни диалози незабавно да се подаде сигнал на телефон 112.

Умоляваме всички, които имат възрастни родители и родственици да им обяснят за лъжливите схеми и сюжети и да ги предупредят да не дават по никакъв мотив пари, желани по телефон.

7 телефонни измами са предотвратени в границите на вчерашния ден, с помощта на намесата на чиновници на бранш " Измами " на Главна дирекция  " Национална полиция ", и  колегите им от бранш " Престъпления срещу собствеността " към ОДМВР - Варна. Всички позвънявания са на територията на Варна. В единия от случаите 94-годишна варненка е оставила 1 500 лв. на посоченото от измамниците място. След намесата на полицията, парите са открити непокътнати и са върнати на пострадалата. При останалите случаи, от през вчерашния ден, измамите са предотвратени, преди евентуалните жертви да дадат желаната сума.

Схемите, които измамниците са употребявали, са " Съдействие на полицията при осъществяване на полицейска интервенция " и " Пострадал родственик при ПТП ".

Светла Златева -говорител на ОДМВР - Варна
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР