ОДМВР-Варна и РДПБЗН отправиха съвети към студентите за празничния 8

...
ОДМВР-Варна и РДПБЗН отправиха съвети към студентите за празничния 8
Коментари Харесай

Полицията и пожарната във Варна със съвети към студентите за 8 декември

ОДМВР-Варна и РДПБЗН насочиха препоръки към студентите за празничния 8 декември.

Традиционно полицията подхваща ограничения за естественото и умерено протичане на студентския празник.

Съвместно с инспекторите от звената „ Държавен противопожарен надзор ” са осъществени инспекции на хижи, хотели, къщи за посетители, заведения за хранене и други питейни и увеселителни заведения, в които ще честват студентите. По главните пътни артерии ще има засилено наличие на екипи от „ Пътна полиция ” и „ Охранителна полиция ”.

Предвидени са неочаквани и чести инспекции на водачите за шофиране след приложимост на алкохол, наркотични или упойващи субстанции, дееспособност и техническата редовност на транспортните средства.

От „ Пътна полиция ” насочат зов за отговорно и безвредно шофиране към младежите , които ще поемат на път с колите си през идващите дни. Нека празнуващите не не помнят, че на пътя не са сами и носят отговорност както за своя, по този начин и за живота на останалите участници в придвижването.

Важно е предварителното информиране за прогнозата за времето , за поправки по определения маршрут и за различни пътища. Проверката на положението на транспортното средство, с което ще пътуват, е наложителна - то би трябвало да е заредено с задоволително гориво и течности за обособените му системи.

Ако празнувате в непозната постройка, огледайте се за разположението на изходите , съществуването на пожарогасители – те могат да бъдат вашето избавление! При пожар неотложно напуснете постройката, като употребявате стълбищната клетка или външни, постоянни стълби. В никакъв случай не използвайте асансьорите за евакуация!

П ри прекосяване през задимено пространство придържайте се до стените , движете се приведени, ниско долу – там концентрацията на рисковите газове е по-малка.

Ако се възпламени част от облеклото ви, никога не тичайте, по този начин пламъкът ще се популяризира – спрете и съблечете горящата дреха!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР