ОДМВР- Шумен предупреждава, че са приети сигнали за опити за

...
ОДМВР- Шумен предупреждава, че са приети сигнали за опити за
Коментари Харесай

Внимание! Ало измамниците действат с нова схема

ОДМВР- Шумен предизвестява, че са признати сигнали за опити за телефонни имами. Жители от регионалния град алармирали, че на стационарен телефон им  звънял чужд мъж, който се представял за шеф на полицейското ръководство в града. Обяснявал, че се организира акция, ориентирана против телефонните измамници и моли за подпомагане при залавянето им.

Припомняме, че по схемата за оказване на подпомагане главен прийом, който употребяват телефонните измамници, е да схванат номера на мобилния телефон на евентуалната си жертва. Това им дава опция да блокират връзката на жертвата с близки и родственици, както през стационарен, по този начин и през мобилен телефон. Тогава стартират закани и изнудване, до момента в който не получат мечтаното. Възможно е схемата да бъде изменена, да бъдат включени в нея други длъжностни лица, само че във всички случаи настояването на пари и полезности остава.

Съветваме жителите да не се доверяват на непознати по телефон, изключително когато по друг претекст им желаят пари, тъй като най-вероятно става въпрос за машинация. По време на полицейски интервенции не се желае в никакъв случай подпомагане от жители, при което да им се желаят скъпи движимости и парични средства. При подозрение за машинация рекомендацията е да се звъни на близки за съвет или на телефон 112.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР