ОДМВР – Русе предприема необходимите мерки за опазване на обществения

...
ОДМВР – Русе предприема необходимите мерки за опазване на обществения
Коментари Харесай

Засилено полицейско присъствие по време на празниците в Русе

ОДМВР – Русе подхваща нужните ограничения за запазване на публичния ред, сигурността и спокойствието на жителите в региона по време на идните празнични и почивни дни

В края на месец април и началото на месец май 2022 г, според православния и формалния български календар, предстоят поредност от празници: Възкресение Христово – Великден; Международния ден на труда – 1 май; Гергьовден – 6 май, който се отбелязва още като празник на Българската войска, както и празник на град Русе. Традиционно в този интервал българите всеобщо посещават църковните храмове в цялата страна, на доста места се организират разнообразни религиозни и публични ритуали, всеобщи тържества и мероприятия, съпроводени със скупчване на доста хора, подхващат се разнообразни пътувания в страната и чужбина, което води и до увеличение на трафика по пътищата. В тази връзка от ОДМВР-Русе, както всяка година в този интервал, се подхващат ограничения и се основава нужната организация за недопускане на нарушавания на публичния ред, на произшествия и закононарушения, за запазване на живота, здравето и спокойствието на жителите.

Вече са осъществени инспекции, взаимно със чиновници на РД „ ПБЗН “ на местата, където са планувани религиозни мероприятия, подхващат се нужните дейности за запазване на публичния ред и основаване на организация за полицейско наличие в регионите към тези обекти по време на събитията в и към тях.

Засилено полицейско наличие е планувано преди, по време и в седмица след празниците в регионите на гари и жп гари, поради интензивното напредване на пасажери.

Завишен ще бъде контролът при превозването, законната приложимост и съхранението на взривни субстанции, огнестрелно оръжие, муниции и пиротехнически средства, за недопускане на произшествия, съгласно условията на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения.

Предвидени са профилирани полицейски интервенции, за недопускане на обири на домашни животни, разпространяване и продажба на акцизни артикули без бандерол. Ще се правят взаимни инспекции и със чиновници от други институции.

Планирани са превантивни ограничения за ограничение осъществяването на закононарушения срещу собствеността, както и недопускане на похищения върху православните храмове.

Обръщаме внимание, че по време на празниците зачестяват домовите обири, откакто доста от жителите отсъстват от домовете си и обитават в други обитаеми места. Затова полицията предлага на стопаните да подхващат всички нужни ограничения за запазване имущество си, изключително в случай че ще обитават другаде за по-дълго време, да не се оставят огромни суми пари и полезности, да обезопасят жилищата, да бъдат бдителни за непознати и съмнителни лица, които влизат в етажната благосъстоятелност, да са добре затворени и укрепени прозорци и балконски порти, изключително на жилищата намиращи се на по-ниските етажи, да не се оставят отключени и без контрол транспортни средства.

Предвид предстоящото натоварване на пътната конюнктура, ще има засилено полицейско наличие в цялата страна - по автомагистралите, основните пътища и в регионите на сектори с централизация на ПТП, с оглед контролиране, подкрепяне и надзор на придвижването. Планирано е провеждането на профилирани полицейски интервенции „ Алкохол, опиати, недееспособност и скорост “, като се включат териториите на дребните обитаеми места, местата с всеобщо посещаване на туристи и пътищата сред тях, а техническите средства за надзор на скоростните режими да се употребяват в оптималната степен и в тъмната част на денонощието. Спрямо нарушителите, застрашаващи живота и здравето на останалите сектори в придвижването, ще се демонстрира нулева приемливост.

От полицията молят водачите да се преценяват с въведените ограничавания на скоростта, да карат умерено и търпеливо, както и да не подхващат рискови изпреварвания.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР