ОДМВР-Разград предприема мерки за гарантиране на сигурността, спокойствието на гражданите

...
ОДМВР-Разград предприема мерки за гарантиране на сигурността, спокойствието на гражданите
Коментари Харесай

Мерки за сигурност и препоръки за Великденските празници


ОДМВР-Разград подхваща ограничения за гарантиране на сигурността, спокойствието на жителите и опазването на публичния ред през идните Великденски празници. Засилено полицейско наличие ще има в регионите към храмовете и по време на богослуженията. Районните служби за пожарна сигурност и отбрана на популацията в региона към този момент направиха инспекции за съблюдаване на разпоредбите и нормите за пожарна сигурност в 14 православни храма, в които ще се организират тържествени ритуали. При инспекциите изключително внимание бе обърнато на основаната организация за пожарна сигурност, редовността на електрическите и отоплителните съоръжения, съществуването и редовността на пожаротехническите средства за в началото пожарогасене. Проверени бяха основаните условия за безвредна евакуация и сполучливо пожарогасене.

Максимален брой чиновници на Пътна полиция ще бъдат включени в регулирането и контрола на придвижването в дните, в които се чака най-висока активност на придвижването

- на 05.04.2018 година за времето от 16:00 до 20:00 ч.;

- на 06.04.2018 година за времето от 10:00 до 18:00 ч.;

- на 09.04.2018 година за времето от 14:00 до 20:00 ч..

 

В тези часове засиленото наличие на пътните служители на реда ще бъде най-вече по основните пътища и в регионите на конфликтните сектори с централизация на ПТП, пътни възли и кръстовища, бензиностанции и крайпътни паркинги, мотели и заведения. Униформените чиновници ще подхващат дейности за улеснение на пропускателната дарба посредством контролиране и ориентиране на автомобилните потоци, надзор и контролиране на придвижването и паркирането в методите и регионите на всеобщо посещавани църковни храмове.

През почивните празнични дни ще бъдат проведени и извършени полицейски интервенции “Алкохол и недееспособност ”, като ще се обърне внимание и на третокласните и общински пътища, методите и регионите на посещавани питейни заведения и нощни заведения. Ще се взема отношение към водачи и пасажери без сложени предпазни колани, липса на наложителна застраховка „ Гражданска отговорност на автомобилистите ”, ръководство на нерегистрирани и неизправни коли, мотоциклети, мотопеди, приложимост на алкохол и други нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Същевременно ще текат и полицейски интервенции “Скорост ”, при които ще се употребяват техническите средства за надзор на скоростта посредством мобилните системи, а при нужда ще се употребяват и наличните измерители на скоростта. Нарушителите ще бъдат спирани и глобени на място при прецизно съблюдаване на законовите разпореждания.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР