ОДМВР-Добрич излезе с изявление във връзка със случая с убийството

...
ОДМВР-Добрич излезе с изявление във връзка със случая с убийството
Коментари Харесай

ОДМВР-Добрич с изявление по случая с убития в добричкия градски парк мъж

ОДМВР-Добрич излезе с изказване във връзка със случая с убийството в градския парк на Добрич в края на предходната седмицата, съгласно което следствието по досъдебното произвеждане е почнало незабавно.

„ След приемане на първичните данни и извършен диалог с потърпевшият в болничното заведение. Още същата вечер на 25 февруари 2024 година е осъществен оглед на местопроизшествието, с което е почнало и първото деяние по следствието. Пострадалият е разпитан в качеството си на очевидец. Уведомлението до прокуратурата е пуснато на идващият ден “, разясняват от ОДМВР.

Според полицията, одобрената процедура е да се уведомява прокуратурата в незабавен порядък за бързи производства, производства със арестувани причинители, на които следва да се повдигне обвиняване или при производства, при които има да се правят неотложни дейности изискващи по-късно глоба на съда.

ОДМВР Добрич изрично декларира, че полицейските чиновници са работили бързо и съответно. Предполагаемият причинител е арестуван рано сутринта на 26 февруари.

Пострадалият мъж, изрично е отказал да разпознае арестувания и след привършване на работата лицето е освободено. Всички тези дейности, подхванати от полицейските чиновници са целели да се ревизира съпричастността на лицето към осъщественото действие, както и да се предотврати осъществяването на следващи тежки престъпни действия от него.

След събирането на спомагателни данни за съпричастността на причинителят, на 28 февруари 2024 година е осведомен наблюдаващият прокурор, който е решил, че събраните доказателства са косвени за покачване на обвиняване на причинителя и последващото му настаняване в профилирано психиатрично заведение за лекуване, изясняват още от ОДМВР-Добрич.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР