ОДМВР - Бургас продължава с активната си превантивна кампания по

...
ОДМВР - Бургас продължава с активната си превантивна кампания по
Коментари Харесай

Мащабна кампания на ОДМВР-Бургас срещу телефонните измами

ОДМВР - Бургас продължава с дейната си превантивна акция по повод телефонните измами, като особени старания са ориентирани към банковите и пощенски клонове, както и към уязвимите възрастови групи, посредством прилагане на разнообразни способи и осведомителни мероприятия.

На територията на Община Бургас през тази седмица започва следващата акция, ориентирана към хората от третата възраст. За задачата с изключение на срещи в пенсионните клубове, провеждани от районните инспектори към полицейските ръководства, ще се включат и чиновници от структурите на "Икономическа " и "Криминална полиция ". Кампанията ще се насочи и към жилищните региони, домоуправители, родственици и близки на уязвимите възрастни хора.

Проведени са и диалози с териториалните шефове към общинската администрация, които са удостоверили, че ще окажат подпомагане при организирането на срещи и начинания, свързани с повишение на информираността на жителите.

От полицията приканват жителите за следващ път да проведат диалози с възрастните си родители, близки и родственици, на които да заострят вниманието им по повод "телефонните измами " и най-честите механизми за реализирането им.

Само преди броени дни с помощта на бързите и своевременни дейности на чиновник от бургаски банков клон и отдел «Криминална полиция» при ОДМВР - Бургас бе предотвратен следващ опит за телефонна машинация в размер на 40 000 лева от 71 -годишен мъж от Малко Търново.

Потърпевшият е получил телефонно позвъняване по класическата скица «оказване на подпомагане на служители на реда при задържането на телефонни измамици».
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР