ОДМВР-Бургас и Окръжна прокуратура дават извънреден брифинг, на който ще

...
ОДМВР-Бургас и Окръжна прокуратура дават извънреден брифинг, на който ще
Коментари Харесай

Нови подробности за задържаните за схемата с луксозни коли

ОДМВР-Бургас и Окръжна прокуратура дават ексклузивен брифинг, на който ще оповестят детайлности за разрушената скица за застрахователни измами и трафик на първокласни коли.

Има най-малко 7 задържани. Сред тях е някогашният катаджия Александър Павлов, прочут като Сашо Полицая. 25 години той е бил част от системата на Министерство на вътрешните работи. Напуснал преди време и разкрил осигурителен офис против КАТ-Бургас, откъдето през вчерашния ден спецчастите го извадиха зрелищно и пратиха в ареста. Според неофициална информация, точно Павлов е мозъкът на схемата, написа Флагман.

Повдигнати са обвинявания на шестимата арестувани при профилирана акция в Бургас против група, занимаваща се с пререгистрация на първокласни коли и последващата им продажба у нас на занижени цени. Един от задържаните е ръководителят на незаконната група, който е 55-годишен мъж.

Той е застрашен от сред 5 и 15 години отнемане от независимост. Останалите петима души в незаконната група, измежду които има и жена, са с повдигнати обвинявания за присъединяване и ги грозят сред 3 до 10 години затвор.

Разследването е в ранен стадий въпреки да протича от месец май, прецизираха от обвиняването. Наблюдавано е до преди няколко дни от Спецпрокуратурата.

На четири от обвинените лица е наложена най-тежката мярка „ задържане под стража” за период до 48 часа. Другите двама от обвинените са наложени по-леки ограничения за неотклонение – подписка.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР