Одитният комитет ми даде информация, че в Търговския регистър се

...
Одитният комитет ми даде информация, че в Търговския регистър се
Коментари Харесай

Кирил Петков: Две от осемте фирми са взели кредит на по-ниска лихва от ББР

„ Одитният комитет ми даде информация, че в Търговския указател се вижда, че две от компаниите от топ 8 на Българската банка за развиване са се финансирали на доста по-добри лихвени условия от предходните им заеми. Разликата в лихвите е с към 5%. Това разгласи пред БНР служебният министър на стопанската система. Той посочи, че предложенията за това са на Управителния съвет на банката. 
Според досегашните изказвания на остарялото управление на банката и фирмите, те са взели по-високи лихви от държавната банка. Това стана ясно, откакто служебния министър упрекна ББР, че е раздала над 1 милиарда лева като заеми на осем огромни компании вместо да кредитира дребен и междинен бизнес.
 Служебният стопански министър сложи без заобикалки въпроса дали ББР е банка за определени Служебният стопански министър сложи без заобикалки въпроса дали ББР е банка за определени
Идеята е за какво ББР би трябвало да съществува – да оказва помощ на микро, дребен и междинен бизнес. В никакъв случай не е да се раздават милионни...
„ Банката е прекомерно ликвидна от позицията, която я виждаме. Въпросът е по какъв начин се употребяват средствата, и то обществени. Тази банка има ангажимент към обществото. Целта ѝ е да дава заеми на дребни и междинни предприятия, които не могат да се финансират от търговски банки, тъй като са прекомерно новаторски, прекомерно нови ", добави Кирил Петков.
" В момента би трябвало да работим с останалия запас в банката, с цел да създадем възобновяване на дребния и междинния бизнес в България. Когато 1 милиарда лв. от твоите пари се изхарчват, не е неприятно да се загрижиш за какво. Като принципал към този момент втора седмица се боря да видя къде са отишли 1 милиарда лв. от парите на данъкоплатците “, сподели още Петков пред БНР.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР