Одитният доклад не ми е връчен от МЗ , каза

...
Одитният доклад не ми е връчен от МЗ , каза
Коментари Харесай

Шефът на Пирогов пред здравната комисия: 31 милиона лева загуби са натрупани за период от 23 години

Одитният отчет не ми е връчен от Министерство на здравеопазването, сподели доктор Валентин Димитров

Лично на мен не ми е връчван одитният отчет от болница " Пирогов ". Копие на одитния отчет е получено с писмо на 29 ноември в Комисията по опазване на здравето към Народно събрание. Монетизираният отчет не ми е връчен публично от Министерство на здравеопазването, отчетът не е коментиран от звеното за вътрешен одит на Министерството на здравеопазването с мен в ролята ми на изпълнителен шеф.

Това съобщи изпълнителният шеф на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " ЕАД доктор Валентин Димитров по време на чуването си в здравната комисия към Народно събрание.

По думите му преди представянето му в финален тип, министърът на опазването на здравето е задължен да бъде показан като одит за консултиране. 

" Този отчет, в който се търсят нарушавания за глоба е отчет, който би трябвало да бъде разискван. След това от моя страна и екипа на болница да бъде направено несъгласие, което да бъде разисквано в Министерството на здравеопазването. Това несъгласие става неразделна част от одитния отчет, който би трябвало да попадне във финансовите органи като Министерството на финансите, Агенцията за финансов надзор, Сметната палата, а не в Народното събрание ", съобщи той. 

Димитров акцентира, че цифрите, които са обявени в одитния отчет, сами по себе си са правилни. 

" Това са числа, които са извадени от финансовите доклади, които са обществено притежание. Ние като подчинени на Министерство на здравеопазването сме длъжни на всеки три месеца да даваме своите финансови доклади, които би трябвало да бъдат заверени от финансов инспектор, вътрешен инспектор, външен инспектор и тогава ние ги предоставяме на министерството ", посочи той. 

Според него във всички тези числа се вкарва клеветата, че 31 милиона лв. и загубата на " Пирогов " е с помощта на неготов ръководство. 

" Това са загуби насъбрани за интервал от 23 години. За първите 12 години са 14 милиона, а по-късно мога да ви ги кажа година по година ", сподели доктор Димитров. 

" Моята единствена цел и работа е да бъда админ процеса в " Пирогов " и да доведа сдружението до по-добро положение ", безапелационен бе Димитров. 

По думите му цялата загуба през 2022 година е 6 500 000, която се регистрира и се прибавя към общата в края на годината. 

Д-р Димитров регистрира и наклонността по счетоводните салда. За първото тримесечие на 2023 година болничното заведение има 308 хиляди лева счетоводна облага, а на шестмесечие тя надвишава 900 хиляди лева, на деветмесечието е над 1 млн. лева. 
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/1650940341982091
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР