Одитирал съм дружества, включително и Булгаргаз през периода 2005-2008 г.

...
Одитирал съм дружества, включително и Булгаргаз през периода 2005-2008 г.
Коментари Харесай

Новият шеф на Булгаргаз: Цената на газа е висока, увеличена е по нелогичен начин

Одитирал съм сдружения, в това число и " Булгаргаз " през интервала 2005-2008 година Това съобщи към момента невписания в Търговския указател нов ръководител на борда на шефовете на компанията Иван Топчийски в ефира на бТВ. Той вижда ролята му в сдружението да е обвързвана с финансите, администрацията, човешките запаси.

По мотив работата на новият изпълнителен шеф Людмил Йоцов в " МЕТ енерджи ", Топчийски съобщи, че не е осведомен за връзките на компанията, в която е работил господин Йоцов с " Газпром ". Нормално е, когато той е имал в работа в промишлеността, в търговията с газ и сила, да е имал допирни точки с някой от доставчиците. Не мисля, че е бил на позицията, която да основава спор на ползи, счита той.

Г-жа Славова (Анжела Славова е също член на борда. б.р) има доста сериозен опит, тя е била 21 година правист на " Булгаргаз ", Йоцов е бил финансов шеф на компанията, преди да заеме позиции в други компании.

Запитан за опита на Антон Адамов (един от новите членове в борда.б.р.) в ръководството на дискотека и нощни клубове, Топчийски съобщи, че да, това се подчертава в неговия профил, само че когато са се събрали и са говорили се подчертало по-скоро върху опита му в бранша на енергетиката и ръководството на енергийни планове.

" Дали решението на съвета на шефовете на БЕХ за промяна на мениджърите в " Булгаргаз " ще е взето в петък вечерта или в понеделник, няма значение. Акцентът е върху това какво ще се прави отсега нататък ", добави още той.

" Наясно съм, че има обстоятелства и условия, които навеждат принципала, както и министъра, към това да смятам, че цената на газа не е оптимална и за подобен публично важен проблем да се търси решение ", сподели Топчийски, само че разясни, че вписването не е реалност и членовете на новия ръб не са влезнали в функциите си все още.

" Една от главните задания ни е да има бистрота, предвидимост, успеваемост в ръководството на тази компания. Гледайки обратно във времето измененията в цените пораждат някои въпроси - до каква степен рационални и разумни са те. И първата задача, която имаме е да преценим дали решенията, които са вземани в компанията са прекомерно консервативни, прекомерно нападателни и дали могат да бъдат по-балансирани. Ние би трябвало да влезем, да проучим документите, да преценим до каква степен са издържани и дали могат да бъдат усъвършенствани. Не бих желал да разясня дейностите им, те са управлявали компанията, те са обект на инспекции и си носят отговорността ", разяснява той.

По негова предварителна информация имало вид да се получава повече азерски газ. Вариантът бил приемане на газа на разнообразни точки, само че било значимо и да се усъвършенства микса, като се употребява газът от хранилището в Чирен, азерски газ и доставките от " Газпром ".

Дори да приемем, че количествата са такива, каквито са, потреблението на другите количества може да направи огромна разлика за крайния консуматор, тъй като имаме контролиран пазар, има пазар, който е свободен.

" Цената сега е висока или е по-скоро увеличена по метод, който не наподобява логически, в резултат на политиката, която е водена. Тя може да е прекомерно консервативна или прекомерно нападателна. Важно е да забележим какви са презумпциите при образуването й и нарастването да бъде гладко и разследване на всичките благоприятни условия ", разкри Топчийски.

" Като ръб първата задача ще е оперативна, да забележим какво е положението, редом са стратегическите стъпки, те ще бъдат направени дружно с министерството на енергетиката, с премиера, по този начин разяснява ръководителя на борда идните договаряния за нов контракт с " Газпром ". Говорим за разнообразни равнища на връзка - комерсиална, политическа, дипломатическа ", съобщи той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР