одите на река Русенски Лом се оцветиха за пореден път

...
одите на река Русенски Лом се оцветиха за пореден път
Коментари Харесай

Ужасна миризма и нетипичен цвят, отровни ли са водите на р. Русенски Лом

одите на река Русенски Лом се оцветиха за следващ път тази година. От тръба в западната промишлена зона на Русе през последните дни изтича вода в сив, бял или жълт цвят.

Има ли заплаха за екосистемата и ясна ли е повода за замърсяването

Жителите на квартала са подавали няколко пъти сигнали през последната година. А през последните дни хората са разтревожени освен от цветът на реката, само че и миризмата на водите ѝ.

"Те в действителност миришат извънредно. Може да усетите миризмата даже на улицата, няма и риба ", споделят поданици на Русе пред NOVA.

Представители на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе са безапелационни, че заплаха за екосистемата няма. Превишения на нормите не били открити. Нямало и сигнали за умряла риба и растителност в зоната.

Проверките са стартирали преди година

"Навсякъде, където е допустимо, сме създали инспекции. Големите производители имат пречиствателни уреди, само че това не значи, че те не си разрешават произволи. Има издадени актове, а надзорът продължава ", изясни началникът на отдел "Контрол на околната среда " в Регионална инспекция за опазване на околната среда – Русе – инж. Христо Милков.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР