Одит на Кинтекс ЕАД не е извършван. Това става известно

...
Одит на Кинтекс ЕАД не е извършван. Това става известно
Коментари Харесай

ДКК опроверга Нинова - одит на `Кинтекс` не е извършван

Одит на " Кинтекс " ЕАД не е осъществяван. Това оказва се от публично писмо, получено от " Държавната консолидационна компания " ЕАД, оповестиха от държавния оръжеен търговец.

На 18 април министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова заяви, че уволнява управлението на сдружението заради " изводи на Инспектората на министерството за редица нарушавания и спор на ползи на изпълнителния шеф ". Допълнително медиите бяха известени, че министърът ще сезира Прокуратурата.

От сдружението показват, че инспекция не е осъществявана, тъй като Инспекторатът няма пълномощия за такава във връзка с държавно сдружение и това е отразено в неговото мнение. Единствените документи, на база на които е освободено управлението, са получени анонимни изказвания вид донос по е-поща. Самата министър Нинова документално признава всичко това в свое писмо до Прокуратурата, показват от сдружението, като ползват фотография на писмото от министерството до Прокуратурата.

В своето мнение (което е предоставено на " Кинтекс " ) Инспекторатът документално декларира, че не е в компетенциите му да извърши инспекция и че такава не е правена, показват още от сдружението.

В прессъобщението се акцентира още и догатката на някогашния изпълнителен шеф на " Кинтекс " Александър Михайлов, че уволнението му е обвързвано с прекратеното от него източване на милиони от " Кинтекс " ЕАД и/или идни съмнителни покупко-продажби на фона на войната в Украйна и претенции за военна помощ. От сдружението припомнят, че за освобождението на другите 3-ма членове на Съвета на шефовете на " Кинтекс " и до този миг не са посочени никакви аргументи.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР