очти година след местните избори отново е време гражданите да

...
очти година след местните избори отново е време гражданите да
Коментари Харесай

Започва конкурсът "Кмет на годината" 2020

очти година след локалните избори още веднъж е време жителите да дадат оценка и изберат Кмет на годината . Стари и нови кметове дружно със своите екипи държат диригентската палка в спешното време на бошуващия ковид. Местните управляващи имаха сложната задача да запазят здрави общинските финанси, като по едно и също време основат редица отстъпки за жителите и бизнеса в изключителна за страната и света обстановка. В същото време още веднъж те трябваше да се погрижат и за хората в най-затруднено и неравностойно състояние – възрастни, фамилии с деца, възпитаници.

Ето за какво тази година, уредниците от Портала на българските общини KMETA.BG , въведохa промени в категориите за гласоподаване, съобразени с нетипичната за всички конюнктура.

За осма поредна година състезанието ще даде опция на стотици хиляди българи да създадат своя избор на платформата kmetnagodinata.bg в осем категории.

Гласуването стартира на 15 октомври и ще продължи до 29 октомври в това число. В състезанието ще се гласоподава в три раздела - дребна община (с под 20 000 жители), междинна (с население сред 20 000 и 50 000 жители) и огромна (с население над 50 000 жители).

Победителите от националното онлайн допитване ще бъдат оповестени на тържествена гала. Тя ще се състои на 30 октомври от 12,00 ч. в София Тех Парк и ще бъде излъчена в ефира на Българска национална телевизия 1 същата вечер.

През годините състезанието „ Кмет на годината “ се трансформира в събитие както за жителите на България, по този начин и за градоначалниците, оценявайки ползотворната работа и начинания, които те организират на общинско равнище.

„ Кмет на годината “ дава естрада на всеки жител да означи позитивното в работата на локалните администрации и да насърчи всяка една община, всеки един град и по-малко обитаемо място да вървят напред и да развиват своите региони.

Категории:

Кмет на годината

Приз за цялостна работа във всички сфери на ръководената от кмета локална администрация през 2020 година

Кмет на жителите

Приз за кмет, който е най-близо до жителите с приемните дни за жители, с доклад през обществени мрежи и седмични или месечни брифинги за свършеното, за най-бърза реакция на проблемите на хората и решаването им.

Smart City

Приз за общините, употребяващи умни технологии, умни светофари, смарт системи в градския превоз, имат ново и добре построено видеонаблюдение, улично и парково осветяване, свободни зони за прилагане на интернет в обитаемоте места, особено основани мобилни приложения, цифрови карти, с положителни предпоставки за развиване на бизнес, с достъп до електронни услуги, с развиване на e-община, с умни и подземни контейнери.

Демографска политика и ин витро стратегии

Все повече общини в страната поддържат финансово фамилии с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от донорски процедури. И от ден на ден бебета се раждат точно посредством тази значима поддръжка. Много от общините дават и финансова помощ при раждането за всяко първо, второ или трето дете – в разнообразни размери и при разнообразни условия. Призът е и за кметовете, които поддържат опазването на здравето в родилните и детските отделения.

Спорт и юношески политики

Много общински начинания предизвикват младежите в България да спортуват, да вземат участие в публични действия, да творят, да изявяват своите специфични гении и способности. Колко постоянно вашата община провежда спортни събития и надпревари? Има ли открити площадки, паркове и зали за спорт? Организират ли се юношески обмени, състезания, презентации, стажове, благоприятни условия за професионална реализация, пространства за шерване на хрумвания, за полемики и творене? Дайте, отговор, като подкрепите кмета си в тази категория!

Градска среда

Изграждане и поддържане на паркове, осветяване, детски площадки, зелени площи, инфраструктура, публичен превоз, публични пространства - пешеходни зони, места за спорт и отдих, визия и устойчиви материали. Дайте оценка за това до каква степен средата към вас ви кара да се чувствате уютно и ви предизвика да прекарвате време на открито? Има ли обществени пространства, с които се гордеете и желаете всеки да разбере за тях? Успешно ли общината ръководи територията си?

Инвестиции в просветителна инфраструктура

Наградата е за кметове на общини, които построяват нови детски градини и учебни заведения, правят поправки и реконструкции на образователните заведения, модернизират и благоустрояват пространствата и дворовете.

Социални ограничения по време на зараза

В трите месеца на изключителното състояние, а и по-късно, доста общини поддържаха жителите си в неравностойно състояние по разнообразни обществени стратегии, с покупка на храна за самотни възрастни хора, топъл обяд, извършване на покупки на нужни артикули, помощи и пакети. Общините прилагаха напълно наложените от страната условия и направиха редица финансови отстъпки по време на изолацията, с цел да подкрепят бизнеса и жителите. Наградата в тази категория е за кметовете, които осигуриха успокоение, сигурност и помощ за своите жители, сложени в най-рискова и неподходяща обстановка.

Гласувайте и изберете най-успешните кметове на 2020 година на платформата kmetnagodinata.bg !
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР